BUDUĆI ŠAMPIONI PONOVO NA TERENU: Novi kontigent Meridian sport opreme sleteo u Kragujevac za potrebe malih fudbalera Aerodrom kids-a

Podeli:

Kao jedan od glavnih pokrovitelja ovogodišnjeg izdanja Lige budućih šampiona, Meridian sport je primenom svoje društverno odgovorne politike do sada napravio ozbiljan koraka kada je razvoj dečijeg sporta u pitanju

Nakon završetka prolećnog dela sezone, mališani koji učestvuju u ovogodišnjem izdanju Lige budućih šampiona kratko su uzeli predak od školskih i sportskih aktivnosti i otišli na zasluženi letnji odmor. Odmor je kratko trajao, mada ni tada lopta nije mirovala, jer za prave šampione odmor je samo priprema za izazove koji tek treba da slede.

Posle letnje pauze, gde nije bilo odigravanja takmičarskih utakmica, fudbalski karavan Lige budućih šampiona i Meridian sporta ponovo je pokrenuo svoje motore i nastavio zacrtanu misiju stvaranja novih asova, popularizacije fudbala i fer plej igre. Na otvorenim fudbalskim terenima duž čitave zemlje, više hiljada mališana podeljenih u 12 kordinacionih centara sa nestrpljenjem je čekalo prve sudijske zvižduke i početak jesenjeg izdanja lige. Po već ustaljenom običaju, bilo je pogodka i poteza za divljenje, ali ovaj vikend su i pojedini golmani bili na visi zadatka i dostojno branili mreže svojih timova.

Sa početkom jesenjeg dela lige, nastavio se i dobro poznat trend donacije sportske opreme koju tokom čitave kalendarske godine zajedno sprovode Liga budućih šampiona i Meridian Sport. Ovoga puta sasvim zasluženo na red je došlo opremanje najboljih ekipa sa majskog Republičkog finala na Zlatiboru, kada su pobedničke ekipe u svojim starosnim kategorijama, uz pehare i medalje dobili i komplet opremu dar jednog od pokrovitelja takmičenja, Meridian Sporta.

Od ukupno šest pobedničkih ekipa sa Zlatibora, prva je po svoju opremu došla ekipa FK Aerodrom kids iz Kragujevca, koja već nekoliko sezona uspešno igra i osvaja zimsku ligu u kordinacionom centru Kragujevac. Zahvaljujući tim pobedama u svojoj regiji, klinci iz srca Šumadije su redovni učesnici Republičkog finala, pogotovo generacija 2012, koja je treću godinu za redom izborila plasman na Zlatibor. Ova talentovana generacija „Kids-a“ ne samo da je izborila plasman, već su izabranici trenera i osnivača Dušana Đalovića, u velikom stilu stigli do titule šampiona. Kao podstrek za buduće šampionske uspehe, komplet sportske opreme Maridian sporta, uručen od strane koordinatora kompanije za društvene odgovorne aktivnosti, Stefana Todorovića, zasluženo je završio u rukama klinaca iz kragujevačkog naselja Aerodrom.

„Od kako postoji koordinacioni centar Lige budućih šampiona u Kragujevcu, mi smo učesnici s velikim brojem generacija. Svake godine makar jedna, a uglavno dve, pa i tri selekcije, izbore pravo da se u svojim godištima ogledaju sa drugarima iz cele Srbije na Republičkom finalu. Tu je sve stvarno besprekorno odrganizovano, od uslova, preko utakmica, druženja i nagrada, stvarno nezaboravno iskustvo za decu, trenere, pa i roditelje, koji dolaze u velikom broju da podre svoju decu. Ta generacija 2012. godišta je zaista odlična i uglavnom pobednička, gde god da se pojave. Mi smo bili presrećni činjenicom da smo postali prvaci na Zlatiboru, a ovaj poklon Meridian sporta samo dodatno čini pobedu slađom. Ovaj komplet dresova nosiće upravo selekcija 2012. godišta oni su je osvojili, oni će je s ponosom i nositi“, rekao je trener Đalović.

Sa željom da naši najmlađi sportisti budu uspešni u ostvarenju svojih šampionskih snova Meridian sport je shodno svom sportskom ugledu i renomeu već krenuo u pripremu novih donacija i garnitura sportske opreme koji su specijalno pripremljeni i posebno dizajnirani za naredne Republičke šampione koji se takmiče pod okriljem Lige budućih šampiona.

Kao jedan od glavnih pokrovitelja ovogodišnjeg izdanja Lige budućih šampiona, Meridian sport je primenom svoje društverno odgovorne politike do sada napravio ozbiljan koraka kada je razvoj dečijeg sporta u pitanju. Promocijom pravih sportskih vrednosti, fer plej rivalstva i zdravog načina života ovaj pravi sportski lider je u mesecima iza nas na sve moguće načine aktivno uključivao decu u razne sportske aktivnosti i programe i time pomogao njihovo pravilno fizičko i mentalno razvijanje.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga