Apsurdni zakoni u svetu

Podeli:

5. Nema Žikine dinastije u busu u Turskoj

žikina-dinastija
Prikazivanje video filmova u autobusima u Turskoj zakonom je zabranjeno od 1984. godine, a povod za zabranu je nesreća koju je prouzrokovao vozač koji je rukom pokušao da sakrije jednu ljubavnu scenu. Tom prilikom je poginulo 17 putnika. Ali niko nije video ljubavnu scenu, što je mnogo važnije.

4. Zabranjena golotinja

čarape
U Bozemanu (u Montani), postoji zakon koji zabranjuje svaku seksualnu aktivnost između osoba suprotnog pola u dvorištu kuće, nakon zalaska sunca – ako su goli. Očigledno je da su ljudi koji nose čarape za vreme seksa bezbedni od ovog zakona. A neće se ni prehladiti.

3. Neverstvo se kažnjava

krv-noz
Prema važećem zakonu u Hong Kongu, ženi je dopušteno da ubije nevernog muža kojeg zatekne na delu – ali samo golim rukama, upotreba bilo kakvog oružja strogo je zabranjena. Što se pak tiče muževljeve ljubavnice, nju žena može opravdano ubiti čime god da želi. Što znači da možete da birate od sekire, bejzbol palice, noža, žileta za laganu smrt i sl…

2. Povećanje nataliteta

interventna
U Kuer d’Alenu (u Ajdahu), zakonom su zaštićeni parovi koji vode ljubav u kolima. Policajac ne sme jednostavno da priđe i zakuca na prozor. Ukoliko postoji i najmanja sumnja da se u kolima vodi ljubav, mora da policijskim automobilom stane na pristojnoj udaljenosti, zatrubi tri puta, a onda sačeka otprilike dva minuta pre nego sto priđe kolima. A kod nas te interventna izvlači golog na sred Košutnjaka i pita te za ličnu kartu. Batine se podrazumevaju, kao i kazna.

1. Radi u rudniku, život mu nije lak….

rudar
Najegzotičnije zanimanje na svetu službeno postoji na Guamu, pacifičkom ostrvu u vlasništvu SAD-a. Kako devicama tamo nije dozvoljen brak, postoje stručnjaci defloratori koji djevojke rešavaju nevinosti, naravno, uz novčanu nadoknadu. Iako im posao nije odviše težak i dobro je plaćen, mogućnosti napredovanja u karijeri vrlo su ograničene.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga