Vremenska prognoza

Podeli:

Kakvo nas vreme očekuje danas i u narednom periodu, govore najnoviji podaci Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Vremenska prognoza – 13.04.2018.
Promenljivo oblačno, rano ujutru i kasnije posle podne mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, češćim na severu i istoku.

Tokom dana u većem delu zemlje sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab i umeren, na jugu Banata ujutru i pre podne jak, južni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na zapadni i severozapadni.

Najviša temperatura od 22 do 26 °C.

Pregled vremena u našoj zemlji za 13.04.2018. u 05.00h

U Vojvodini umereno do potpuno oblačno ponegde sa kišom. U ostalim krajevima pretežno vedro ili delimično oblačno. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u južnom Banatu jak sa olujnim udarima.

Temperatura u Zrenjaninu 18 °C.

Izgledi vremena za narednih nedelju dana – do 20.04.2018.

U subotu pretežno sunčano uz vrlo retku pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska. U nedelju vetrovito uz postepeno naoblačenje sa jugozapada.

Duvaće umeren i jak, u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujni, južni i jugoistočni vetar koji će u ponedeljak krajem dana biti u slabljenju.

Naredne sedmice promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz manji pad temperature. Krajem nedelje sunčano i toplije.

Republički Hidrometeorološki Zavod
Odsek za kratkoročnu i srednjoročnu prognozu vremena, rane najave i upozorenja
www.hidmet.gov.rs
e-mail: prognoza@hidmet.gov.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga