Sledeće nedelje kreću vrućine!

Podeli:

Pojačan osećaj toplote odnosno sparine krenuo se još u petak, dok ćemo u danima vikenda već lakše disati. Može se reći da će u danima vikenda biti sasvim prijatno letnje vreme, sasvim normalno za avgust, dok su već sledeće sedmice moguće i praktično prve veće vrućine ovog leta koje bi malo duže potrajale.

Globalni numerički modeli  naslućuju dalji porast temperatura tokom naredne sedmice na našem području, a kao posledica ciklonske aktivnosti sa centrom negde iznad Pirinejskog poluostrva. Uz prisustvo polja povišenog vazdušnog pritiska iznad našeg područja.

Nema sumnje da nas čeka najtopliji deo ovog leta tokom najvećeg dela naredne sedmice. Uz konstantnu pojavu tropskih noći, odnosno minimalnih temperatura iznad 20°C, maksimalne temperature bi se u većini dana naredne sedmice na području Vojvodine i Beograda kretale između 33 i 35°C, dok bi tokom dva-tri od sedam dana naredne sedmice maksimalne temperature čak prelazile 35 stepeni Celzijusa.

Preporučuju se svima koji budu izlazili iz svojih domova dok budu ove temperature na snazi, da obavezno sa sobom ponesu vodu.

Izvor: Vojvodina Meteo

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga