Posledice nevremena u zrenjaninskoj bolnici

Podeli:

Dan posle nevremena u zrenjaninskoj bolnici se i dalje radi na saniranju porodilišta koje je bilo najviše pogođeno prokišnjavanjem plafona. Svi pacijenti su dobro i njihovo zdravlja nije ugroženo, što je trenutno i najbitnija informacija koja nam dolazi iz ove ustanove. Posledice su vidljive i danas, liftovi su i dalje u kvaru, svi osim teretnog, a kotlarnica je dovedena do stanja rada. Svi aparati su u funkciji i tu nije bilo većeg oštećenja.

Dr Vladimir Arbutinov pomoćnik direktora za medicinska pitanja je danas dao izjavu za medije u kojoj se kaže:

-Brzom reakcijom osoblja, sve bebe i trudnice su smeštene u suvi deo zgrade. Bitno je da niko nije povređen i da je situacija pod kontrolom. Do ovoga je došlo zbog štete na krovu, pa je plafon iznad porodilišta popustio i tako se dobar deo porodilišta našao pod vodom.

 

Posebno je naglasio zahvalanost  gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, osoblju bolnice, Jedinici civiline zaštite opšte namene, pripadnicima vatrogasno-spasilačkog bataljona na brzoj reakiji u sinoćnjem nevremenu i dodao još jednom da su svi pacijenti dobro i da niko nije povređen.

Trudnice koje su prispele za porodjaj urednog kliničkog toka, biće upućene u bolnicu u Vrbasu, dok će rizične trudnice biti upućene u Novi Sad u Klinički centar. – izjavila je Dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

Problem sa krovom će biti rešen u narednom periodu, jer je to već bilo u planu da se sanira od ponedeljka, za šta je Pokrajina i spremila sredstva. – dodala je Dr Snežana Bojanić

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga