ZREPOK podržao organizaciju festivala „Slobodan Bursać“

Podeli:

Članovi Zrenjaninskog poslovnog kruga doneli su odluku da finansijski pomognu organizatorima Festivala „Slobodan Bursać“ sa donacijom u iznosu od 200,000.00 dinara.

Ugovor o donaciji u ime ZREPOK-a potpisao je predsednik, Goran Kovačević, dok je ispred realizatora festivala Ugovor potpisao Vladimir Coka Stojković.
ZREPOK smatra da je rad okupljenih ljudi oko ideje da Zrenjanin promovišu kao Grad Horova kroz ovaj Festival izuzetan i vredan pažnje i zaslužuje svaku podršku.

Festival je osmišljen kao memorijalni, u znak sećanja na preminulog dirigenta Slobodana Bursaća sa kojim je hor „Josif Marinković“ osvojio sve prestižne nagrade na festivalima u bivšoj Jugoslaviji, Evropi i kao kruna svega, prvi put u istoriji horskog pevanja u svetu, nagradu „Hor sveta“ 1987. godine u Langolenu/Velika Britanija/. Za pohvalu je što 2012.godine, bivši članovi hora „Josif Marinković“ prikupili i predali svu zaostavštinu hora „Narodnom muzeju“ grada i sve to prezentovali izložbom i u isto vreme obeležili i proslavili 25. godišnjicu od osvajanja nagrade „Hor sveta“.

2013. godine predali su „Istorijskom arhivu“ arhivsku građu /fotografije,novinske članke,video i audio dokumentaciju u digitalnom obliku, a 2014. pokrenuli su Festival.

Na Festivalu nastupaju gradski horovi ali i horovi iz drugih zemalja. Posebnu pažnju na festivalu organizatori posvećuju dečijim horovima kao novom naraštaju pevača u „Gradu Horova“ trudeći se na taj način da održe tradiciju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga