Zrenjaninska slobodna zona najbolja u Evropi

Podeli:

FDI Magazin proglasio je zrenjaninsku slobodnu zonu najboljom u Evropi po podsticajima za investitore. Slobodna zona Zrenjanin nudi izuzeće od carina prilikom uvoza i izvoza sirovina, kao i opreme koja će se koristiti, ali i materijala za infrastrukturu i razne druge povoljnosti.

DSC_0749
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je to priznanje dodeljeno Zrenjaninu jer investitori koji počinju poslovanje u Slobodnoj zoni Zrenjanin mogu da biraju podsticaje kao podršku za svoju investiciju.

Objekti ili prostor u Slobodnoj zoni se izdaju, prodaju, ili se zemljište, infrastrukturno potpuno opremljeno prodaje uz određene uslove, pre svega one koji se tiču broja zaposlenih i veličine investicije, može se postići mnogo mnogo niža cena, a čak se može dobiti i bez naknade pod uslovom da investitor planira velika ulaganja i zapošljavanje velikog broja radnika, rekao je Janjić agenciji Beta.

Janjić napominje da je, između ostalog, i saradnja sa ispostavom carine u Zrenjaninu izuzetno dobra.

– Mi smo kao Grad Zrenajnin izuzetno ponosni na tu nagradu koja je svakako rezultat dugog rada u našoj upravi i administraciji jer smo je tako i organizovali, da izlazi u susret investitorima i nadamo se, a i sigurni smo, da će sve to rezultirati novim investicijama u našem gradu, odnosno velikim brojem novih radnih mesta, dodao je Janjić.

Kako je naveo, radna mesta jesu najveći problem u Zrenjaninu, a lokalna samouprava će, naveo je, učiniti sve da taj problem u najskorije vreme i reši.

Slobodna zona Zrenjanin je jedna od četiri slobodne zone u Srbiji, a poslovanjem u Slobodnoj zoni značajno se smanjuju troškovi, čak i do 40 odsto. Pored slobodnog izvoza i uvoza roba i usluga, među beneficijama koje pruža Slobodna zona Zrenjanin, jesu ti da korisnici Zone mogu slobodno da koriste strane fondove stvorene putem vođenja biznisa u Zoni i da je uvoz svih roba u Zonu oslobođen svih carinskih dažbina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga