Zrenjaninski maturanti poslali najlepšu sliku grada u svet

Podeli:

Tradicionalno, zrenjaninski maturanti odigrali su danas na glavnom gradskom trgu maturantski ples-kadril, kojim su i simbolično obeležili završetak srednjoškolskog obrazovanja. Plesalo je 1.205 maturanta, pred velikim brojem okupljenih Zrenjaninaca, a njih je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić poželevši im uspeha u daljem školovanju i životu.

Gradonačelnik je tom prilikom rekao i da maturanti ovim plesom šalju jednu od najlepših slika iz našeg grada. Koordinator plesa u Zrenjaninu i ovoga puta bila je Nikoleta Vidaković, koja je navela da je u Zrenjaninu plesalo najviše maturanata.

Maturanti su izveli koreografiju sa narandžastim kišobranima i majicama – narandžaste (devojčice) i zelenim (dečaci), sa simbolima Grada, koji je podržao organizaciju ovog događaja.

Nakon plesa, u ”Kino bašti” maturanti organizuju humanitarnu žurku, a sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Zrenjanin se prvi put u ovu manifestaciju evropskih razmera – „European quadrille dance festival“ – uključio 2007. godine i od tada svake godine više od hiljadu učesnika, istovremeno kad i njihovi vršnjaci u brojnim drugim gradovima, pleše tačno u podne.

Ove godine je učestvovalo 9 država, 50 gradova i preko 32.000 maturanata! 

Izvor: Grad Zrenjanin

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga