Zrenjanincima se sudi zbog nasilja u porodici i droge

Podeli:

Na redovnoj konferenciji za novinare, održanoj 30. marta 2020. godine u prostorijama Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, dati su sledeći podaci o postupanju ovog tužilaštva.


Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu optužni predlog protiv R.D. rođ. 1973. godine, zbog krivičnog dela nasilje u porodici, tako što je dana 04.12.2019. godine, oko 19,00 časova, u Zrenjaninu, u stanu, primenom nasilja pretnjom da će napasti na život i telo, te drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo svoje supruge – oštećene R. J. iz Zrenjanina, pri čemu je koristio opasno oruđe, na taj način što je najpre, pošto oštećena nije htela da ga pusti u stan, odgurnuo istu, otvorio vrata i ušao u stan, nakon čega joj je uputio reči „lažovu, kurvo, verovao sam ti, ubiću te“, zatim ju je uhvatio sa tri prsta za vrat i rekao joj da će je udaviti, uhvatio je za kosu, počupao je i gurnuo na zid, da bi potom sa sudopere uzeo nož na resice sa drškom dužine 10 cm i sečivom dužine 10 cm i istim isekao jaknu i džemper oštećene koji su se nalazili na nameštaju.


Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu optužni predlog protiv A.E. rođ. 1993. godine, zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga, tako što je dana dana 08.11.2019. godine, u Zrenjaninu, u ul. Bolnička, neovlašćeno držao za sopstvenu upotrebu manju količinu opojne droge, i to 0,45g opojne droge heroin, a koja supstanca se nalaze na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Pravilnika o utvrđivanju spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci („Sl. glasnik RS“ broj 38/2019 od 31.05.2019. g.), navodi se u saopštenju. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga