Zrenjanin voli Ivanu Španović

Podeli:

Grad Zrenjanin danas je, sa Trga slobode, uputio javnu podršku našoj atletičarki Ivani Španović, koja u popodnevnim časovima, u Pekingu, na Svetskom šampionatu, nastupa u finalu skoka udalj, s najboljim rezultatom u kvalifikacijama. „Zrenjanin voli Ivanu“ – poručili su velikim transparentom čelnici Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada, njen prvi atletski učitelj Jani Hajdu i najmlađi atletičari iz grada na Begeju koji danas očekuje da možda dobije i svetsku atletsku šampionku.

podrska-za-ivanu-spanovic-zrenjanin-005
Ivana Španović ostvarila je u kvalifikacijama skok od 6,91 m, što je novi nacionalni rekord, i u današnje finale, koje je na programu u 13.50 časova, ulazi kao najveći favorit za osvajanje zlata. Njen prvi i dugogodišnji trener Jani Hajdu rekao je na centralnom zrenjaninskom trgu da je u kontaktu s Ivanom, da mu je poručila da je spremna za finale i da je na takmičenje otišla s velikom željom da osvoji medalju i skoči magičnih 7 metara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Ja verujem da će u tome uspeti, tim pre što je u kvalifikacijama pokazala zavidnu formu, koja obećava tih sedam metara i očekujem da će ona to danas i učiniti, a za koji će to plasman biti dovoljno, to ćemo videti. Ivana je psihički i fizički spremna, svesna je da od nje očekujemo medalju i obećala je da će to i ispuniti – izjavio je Hajdu.

Ivana Španović rođena je u Zrenjaninu 10. maja 1990. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu i načinila prve atletske korake, pod „dirigentskom palicom“ Janija Hajdua. Na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Moskvi osvojila je broznanu medalju i tako postala prva atletičarka iz Srbije koja je došla do nekog odličja na svetskim prvenstvima. Višestruka je državna rekorderka, evropska dvoranska šampionka i svetska juniorska šampionka.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga