Zrenjanin u subotu domaćin drugog bokserskog Memorijala “Zvonimir Zvonko Vujin”

Podeli:

Drugi bokserski Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin”, održaće se u Zrenjaninu, u subotu, 29. oktobra, a ova značajna sportska manifestacija danas je predstavljena javnosti na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući u Zrenjaninu.  Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin”, posvećen legendarnom zrenjaninskom bokseru, najavili su sportski direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta, tehnički delegat takmičenja Jovica Panić, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković.

Marčeta je rekao da je Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin” važno takmičenje u okviru kalendara Bokserskog saveza Srbije i da će ubuduće turnir biti tradicionalan. Istakao je da je Zrenjanin grad s dugom bokserskom tradicijom, da je uvek imao dobre boksere, Zvonka Vujina kao najboljeg među njima, i da sada u gradu rade dva bokserska kluba – “Banat” i “Petrovgrad”. Pomenuo je i aktuelnu reprezentativku u ženskoj konkurenciji Aleksandru Rapajić, članicu “Petrovgrada” i Daria Tomića, perspektivnog boksera “Banata”.

“Očekujemo da turnir iz godine u godinu bude sve masovniji i bolji, i da kroz njega čuvamo sećanje na Zvonka Vujina, osvajača dve olimpijske i evropske medalje, jednog od najboljih jugoslovenskih boksera šezdesetih i prve polovine sedamdesetih godina. Grad Zrenjanin i Bokserski savez Srbije ne smeju zaboraviti takvog šampiona i njemu u čast, turnir ćemo organizovati svake godine”, kazao je Marčeta. 

Jovica Panić je istakao da će Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin” biti bodovan u okviru Superlige Srbije, koja se ove sezone organizuje kroz deset takmičarskih kola, a jedno od njih je upravo predstojeće u Zrenjaninu. Memorijal, na taj način, ove godine neće biti samo revijalnog karaktera, već će imati i takmičarsku težinu.

“Biće zastupljeni svi uzrasti, od pionira, kadeta, omladinaca do seniora, u muškoj konkurenciji, a u ženskoj u zavisnosti od broja prijavljenih takmičarki. Do petka ćemo znati kakav je odziv, i u skladu s tim, raspored borbi, koje počinju u subotu od 14 časova”, kazao je Panić.  Vukosava Đapić Atanacković rekla je da sportski Zrenjanin ne zaboravlja svoje šampione, te da se Zvonimiru Zvonku Vujinu (1943-2019.) odužuje na pravi način, organizovanjem memorijala u njegovu čast. Pozvala je sve ljubitelje boksa i sporta u Zrenjaninu da prisustvuju mečevima u hali “Zvonimir Zvonko Vujin”. 

Turnir će okupiti boksere iz naše zemlje, Rumunije i Bosne i Hercegovine, a održava se u dvorani koja je 9. decembra prošle godine i zvanično ponela ime Hala sportova “Zvonimir Zvonko Vujin”. Najstarija sportska hala u našoj zemlji otvorena je pre tačno 60 godina, a prvi sportski događaj u njoj bio je upravo bokserski meč između “Banata” i beogradskog ”Radničkog”, 4. marta 1962. godine. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga