Drugo izdanje Ulične trke u Ečki u subotu – prijavljeno 600 učesnika, najavljen i nastup vrhunskih domaćih dugoprugaša

Podeli:

Još jedan značajan sportski događaj međunarodnog karaktera održaće se u subotu, 29. oktobra – uz bokserski Memorijal “Zvonko Vujin” u Zrenjaninu, u Ečki će biti održana 2. Ulična trka, za koju je prijavljeno 600 učesnika, najavljeno je na današnjoj zajedničkoj “sportskoj” konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući.

Ulicama Ečke trčaće se u subotu u glavnoj, seniorskoj i više dečijih trka, a manifestaciju su najavili organizator Nemanja Đurić, sekretarka Mesne zajednice “Ečka” Lučia Mendrea, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Nakon uspešne prošlogodišnje premijere, ove godine interesovanje je za uličnu trku još veće, pa su organizatori najavili i učešće nekoliko vrhunskih domaćih i stranih dugoprugaša, uključujući neprikosnovenu Oliveru Jevtić u ženskoj i Kenijca Stenlija Kipruta, u muškoj konkurenciji, inače ubedljive pobednike prošlogodišnjeg Zrenjaninskog polumaratona.

Nemanja Đurić rekao je da je, u međuvremenu, staza u Ečki sertifikovana, s licencom za ovakva takmičenja, i validna za jedan krug koji se trči pet kilometara, što je kraća trka, odnosno dva kruga, ukupno 10 kilometara, koliko se trči glavna trka programa. Najavio je i održavanje pratećih trka.

“Manifestacija počinje u 14 časova dečjom trkom, po istom sistemu kao prošle godine – u zavisnosti od uzrasta trčaće se od 80 do 400 metara. Imamo potvrdu o učešću više škola iz grada i osnovne škole iz Ečke. Predškolci će trčati 80 metara, sve do učenika sedmog i osmog razreda, koji trče 400 metara. Potrebno je da deca dođu do 13 časova, kako bi preuzela startne brojeve, a učešće je za njih besplatno. Po završetku trke, svako dete dobija finišersku medalju i lep startni paketić, a troje prvoplasiranih u svakoj trci izaći će i na pobednički podijum, slično kao kod seniora”, rekao je Đurić i izrazio zadovoljstvo što je za seniorske trke, na 5 i 10 kilometara i štafetu 2 h 5 km, prijavljeno 600 učesnika.

“Prijavljeni su učesnici iz šest zemalja i više od 20 reprezentativaca Srbije koji će se nalaziti u prvim startnim redovima, a osim Jevtićeve i Kipruta, među trkačima su i Velimir Bojović, višestruki prvak Srbije, Marko Ranković, takođe prvak države u raznim disciplinama, Đuro Borbelj, aktuelni prvak u svim disciplinama, Nora TrkljaKatarina Pohlod, i smatram da je to velika čast za Ečku i zadovoljstvo za sve prisutne i meštane, da na ulicama pozdrave atletske zvezde”, kazao je Đurić i predstavio medalje i pehare koji će dobiti najuspešniji učesnici, uz novčane nagrade. Start seniorske trke predviđen je za 16 časova, ispred dvorca “Kaštel”, a kako je rekla sekretarka MZ “Ečka” Lučia Mendrea, trasa ide kroz osam ečanskih ulica.

“Smatramo da ova manifestacija predstavlja dobru promociju našeg mesta, ljudima se sviđa cela ideja i zainteresovani su, a imam informaciju i da će iz škole “Dr Aleksandar Sabovljev” na trci učestvovati oko 150 dece. Start trke je u Novosadskoj ulici, ispred “Kaštela”, zatim se trči kroz ulice Unirea, Zagrebačka, Maršala Tita, Titelska, Kumanovska, Beogradska i Ljubljanska. Deo Novosadske ulice zatvara se u 13 časova, zbog dečje trke, a sve ostale zatvaraju se pre 16 časova, pa do završetka trke”, objasnila je.    Pomoć u organizaciji Ulične trke pružili su Grad Zrenjanin, Sportski savez grada, Savez za školski sport grada Zrenjanina, Mesna zajednica “Ečka” i brojni sponzori. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga