Zrenjanin petu godinu zaredom bio domaćin prvenstva Vojvodine u krosu, uz učešće više od 200 takmičara

Podeli:

U zrenjaninskom Karađorđevom parku danas je održano prvenstvo Vojvodine u krosu, a petu godinu zaredom organizator je atletski klub “Proleter” iz našeg grada. Okupilo se preko dve stotine učesnika, koji su nastupali u kategorijama od pionira, dece rođene 2013. godine, do seniora. Takmičenje je otvorio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je svim učesnicima i gostima poželeo dobrodošlicu u Zrenjanin, Evropski grad sporta 2021. godine.

 
 
 

“Ova laskava titula koju smo dobili obavezuje nas da u narednom periodu još više radimo na razvoju sporta, na razvoju sportske infrastrukture u našem gradu, i drago nam je što smo danas organizatori otvorenog prvenstva Vojvodine u krosu. Ovim takmičenjem, nakon godinu dana, vraćamo se u neke normalne tokove života i želja nam je da se ovakvim povodima viđamo što češće. Naš atletski klub je sjajan domaćin i svim učesnicima želim puno sreće, a neka pobede najbolji”, poručio je učesnicima zamenik gradonačelnika, koji je kasnije i dodelio medalje i diplome najuspešnijim u najmlađim kategorijama.
 
 
 
 
Mirjana Grujić, ispred organizatora AK “Proleter” rekla je da ove godine prvenstvo ima otvoren karakter, te da uz pokrajinske klubove učestvuju i takmičari iz drugih ekipa s teritorije Srbije.
„Počeli smo s idejom da u Zrenjaninu ostane neko takmičenje, u trenutku kada smo izgubili atletsku stazu. Iako sada imamo novu atletsku stazu na stadionu, nismo hteli da prestanemo s tom tradicijom, jer smo bili uspešni domaćini i balkanskih šampionata u krosu i brzom hodanju, prvo prvenstvo Srbije kao samostalne države održano je u Zrenjaninu i nama to predstavlja popularizaciju atletike na najbolji mogući način, trčanje u prirodi, na vazduhu, posle zime tokom koje su mnogi bili zatvoreni ili bolesni”, rekla je Grujić i dodala da je Zrenjanin uvek bio dobar domaćin ovakvih manifestacija i da ih grad uvek podržava. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga