Zrenjanin dobija veću pešačku zonu, potpuna zabrana saobraćaja u centralnim ulicama

Podeli:

U ponedeljak, 20.10.2014. godine počeli su radovi na postavljanju nove saobraćajne signalizacije u centru Zrenjanina, kojom će se regulisati izmenjeni režim saobraćaja u centralnim gradskim ulicama.

IMG_20141021_131407

Predviđeno je da cela Gimnazijska ulica bude zatvorena za saobraćaj i pretvorena u pešačku zonu ( osim onog kraka iza zgrade platnog prometa, gde će biti dozvoljen saobraćaj, ali ne i parkiranje, samo zaustavljanje do 3 minute ). Takođe, deo Jevrejske ulice ( od prodavnice Idea do Sarajlijine ulice ) će biti pešačka zona, kao i deo Skerlićeve ulice ( od hotela Vojvodine do ulaza na parking hotela ).

Saobraćaj tj. skretanje pored Kulturnog centra biće zabranjeno za kamione nosivosti većoj od 5 tona, a u slučaju potrebe biće dozvoljen saobraćaj autobusima ( zbog velikog parkinga kod Kulturnog ). Dostavna vozila će moći da ulaze u pešačku zonu u periodu od 06.00 do 09.00 časova.

Stanari ovih ulica dobijaće dozvole za prolaz za svoja vozila od Gradske uprave. Izvođač radova je firma „Boja – Sombor“.

Ovom prilikom želimo da apelujemo na vozače da po završetku radova obrate pažnju na novu saobraćajnu signalizaciju rekli su u JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga