Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin spremna za zimu!

Podeli:

Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, zvanično počinje sa radom u periodu od 01. novembra 2022. godine do 01. aprila 2023. godine. Ukoliko je potrebno reagovati pre ili posle zvanične sezone, u zavisnosti od vremenskih uslova, služba je spremna i tada.

Programom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat), razgrtanje i odnošenje snega iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.

Prema programu rada, za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovano ljudstvo i odgovarajuća mehanizacija. Od mehanizacije su spremna dva kamiona kipera, pet traktora opremljena daskama za guranje snega i posipačima soli, četiri rovokopača, takođe opremljena daskama za guranje snega, top za sneg, mini čistilica i vozilo za prevoz ljudstva.

„Za predstojeću zimu, obezbeđeno je 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata. Po gradu je lociran i određen broj spremnika za so u koje može da se odloži 1000 kg soli, a isti omogućavaju efikasniji rad zimske službe. Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova, a prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz prvog stepena održavanja (uži centar), svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa drugog stepena održavanja. Svim javnim ustanovama i Mesnim zajednicama, obezbedili smo po 100 kg soli, koju mogu preuzeti u prostorijama JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin“, rekao je Nemanja Milinković, direktor JKP „Čistoće i zelenila“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga