Zbog protesta u Zrenjaninu oglasila se Pošta Srbije

Podeli:

Pošta Srbije se oglasila saopštenjem za javnost, povodom, kako kažu, netačnih i tendencioznih napisa i istupanja u medijima pojedinaca, kao i učešća na protestnim šetnjama i poslednjim nemirima. Obratili su se javnosti, zbog, kako navode, tačnog informisanja i zaštite svih zaposlenih, jer pojedinici, u ime i za račun ovog javnog preduzeća, flagrantno zloupotreblajvaju ime i oznake Pošte.

– Dužni smo da se ogradimo od istupa pojedinaca na rušilačkim protestima u Beogradu i Zrenjaninu, i medijima, a koji zloupotrebljavaju ime, simbole i uniforme Pošte predstavljajući se kao reprezentativni predstavnici zaposlenih u Pošti Srbije – piše, između ostalog u saopštenju.

Kako ističu, radi se o ličnom činu koji nema legitimitet niti predstavlja volju zaposlenih Pošte Srbije.

– U Pošti Srbije deluju dva reprezentativna sindikata, a istupi dolaze od strane nereprezantativnog sindikata, tačnije njegovog predsednika Zorana Pavlovića, koji je pristupio udruženju Savez za Srbiju potpisivanjem zajedničke izjave u januaru sa Vukom Jeremićem, nakon čega se politički napadi intenziviraju. Pavlović na svaki način dezavuiše javnost koristeći priliku da svaki poslovni potez Preduzeća izvrne ruglu i kleveti, uz podršku određenih interesnih grupa. Tako je i u slučaju svih nabavki koje je komentarisao u medijima – navode u ovom javnom preduzeću.

Ističu da su u Pošti Srbije sve nabavke transparentne i po slovu zakona, saglasne sa Programom poslovanja i Planom javnih nabavki koje je odobrio Nadzorni odbor Preduzeća kao i Osnivač – Vlada Republike Srbije.

– Pozivamo nadležne da u svakom trenutku provere sve gore navedeno – ističu u Pošti Srbije.

Ovakvi i slični napadi na Poštu, podsećaku, događaju se uvek kada se od ovog sistema želi uzeti deo tržišnog kolača i uneti nestabilnost.

– Tako je bilo 2006/2007 kada je iz Pošte izdvojeno PTT ugostiteljstvo i odmarališta u kojima su se oporavljali i odmarali radnici, a u korist sumnjivih privatizacija, sa krajnjim rezultatom devastiranih i neupotrebljivih objekata sa nejasnim vlasništvom. Razumemo i smatramo normalnim i namere nekih uticajnih političkih aktera da dodatno uslože postojeću situaciju, da neke velike sisteme od društvenog i državnog značaja i njihovo rukovodstvo destabilizuju tendeciozno ih predstavljajući u negativnom svetlu – piše u saopštenju dostavljenom javnosti.

Nažalost, kako navode, time čine ne samo štetu preduzeću već Srbiji u celini.

 Pošta je profitabilan sistem koji godinama unazad ostvaruje dobit, zahvaljujući konstantnim ulaganjima u razvoj poštanske delatnosti, inoviranje tehnoloških procesa, i kadrove, s jedne, i racionalnog poslovanja i smanjenja troškova s druge strane, i to sve u tržišnim uslovima sa preko 50 konkurenata u osnovnoj delatnosti i moćnim kablovskim i IT operatorima – ističu u Pošti.

Napominju da Pošta brine o svojih blizu 15.000 zaposlenih, redovno isplaćuje plate i isplate iz dobiti, pa i za prethodnu godinu u ukupnom iznosu od 475 miliona dinara, i to u dogovoru i uz podršku Osnivača.

 Zbog rezultata koji su očigledni, zbog klijenata, kako velikih sistema i privrednih giganata, tako i fizičkih lica, sa kojima smo tokom decenija izgradili odnos poverenja dužni smo da pozovemo da se sa svim navedenim što pre prestane – zaključuju u Pošti Srbije.

Autor:Telegraf

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga