Završavaju se zidarski radovi na izgradnji stambenog objekta u Kleku

Podeli:

Radovi na izgradnji stambenog objekta u Kleku sa 25 stambenih jedinica, koji Grad Zrenjanin realizuje u saradnji s Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije, odvijaju se planiranim tempom i prva višespratnica u tom naseljenom mestu dobija završne građevinske konture.

Stanovi su namenjeni izbeglim i interno raseljenim licima sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kao i sa prostora Kosova i Metohije, a izgradnja se realizuje u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji koji se finansira sredstvima Evropske banke, u saradnji sa jedinicom za upravljanje projektima Vlade Republike Srbije. Vrednost objekta u Kleku iznosi 960.000 evra i to je treća lokacija na teritoriji Grada Zrenjanina na kojoj se realizuje Regionalni stambeni program. U samom gradu, ulicama Franje Kluza i Pančevačkoj, useljeno je 76 stanova, a ukupna vrednost Fonda Regionalnog stambenog programa koji se sprovodi u Zrenjaninu od 2018. godine je blizu 2,5 miliona evra. Grad je obezbedio sve tri parcele i pripadajuću komunalnu infrastrukturu.U Kleku će se naseliti novih 25 porodica i urbanizovaće se prostor u Ulici Save Kovačevića u tom selu, tako da izgradnja ovog objekta ima i širi značaj. Broj prijavljenih potencijalnih korisnika premašio je broj raspoloživih stanova, tako da će se o njima odlučivati na osnovu kriterijuma definisanih pravilnikom Komesarijata za izbeglice Republike Srbije.

U objektu u Kleku biće pet stanova površine 30 kvadrata, deset od po 40 kvadratnih metara, kao i osam stanova od 50 kvadrata i dve stambene jedinice od po 60 kvadratnih metara, što je određeno prema potrebama prilikom urađene ankete pre početka radova.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga