Zalutala koverta i odbijanje nagrade u igri sa računima

Podeli:

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, za koju je poslato više od osam miliona koverata, obeležile su i neke neobične i zanimljive situacije. Za automobil je izvučena „zalutala“ koverta koja je bila upućena AMSS-u, jedna dobitnica nije htela da preuzme nagradu, dok je jedan učesnik dvaput izvučen za dve različite nagrade.

Foto:RTS

Apsolutni hit nagradne igre je opština Blace, čiji su građani dobili dva stana, mikrotalasnu, tablet i telefon. Ključevi stanova iz četvrtog izvlačenja nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ otišli su u Blace i jednoj beogradskoj porodici.

U bazenu se nalazilo više od osam i po miliona pristiglih koverata, a svaki građanin je u proseku poslao više od 1,5 koverte. Podaci pokazuju da je čak četvrtina građana učestvovala, a uzor, kada se počelo sa nagradnom igrom, bila je Slovačka gde je učešće uzelo 10 odsto građana, rekao je za RTS Ivan Radak iz NALED-a.

Najviše koverata poslato je iz Beograda – 2,4 miliona, dok su Novosađani poslali 380.000, a Kragujevčani 260.000 koverti. Međutim, kada se gleda po glavi stanovnika, podaci su drugačiji – najuspešniji su Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela crkva, Golubac. Dvanaest najaktivnijih će dobiti besplatnu vaj-faj zonu, a prvih pet po 20.000 evra, dok će građani odrediti u koje svrhe će se novac koristiti, rekao je Radak.

Najviše nagrada otišlo je u Beograd, oko 200, a slede Kragujevac i Novi Sad sa 37 i Niš sa 27.

„Komisija još utvrđuje ko je sve dobitnik, ali Blace je apsolutni hit – u tu opštinu otišlo je pet nagrada – dva stana, tablet, mikrotalasna i telefon. Dvadeset devetog marta oni su bili i 13. u takmičenju opština, možda uzmu i vaj-faj zonu“, rekao je Radak.

Zanimljivo je da je jedan građanin dva puta izvučen – dobio je blender i tablet, dok neki izvučeni nisu hteli da prime nagradu.

„Jedna gospođa nije htela frižider jer nije imala gde da ga stavi. Svakako će joj biti naknadno uručen. Juče je za automobil izvučena koverta koja je zalutala – bila je upućena AMSS-u. U jednoj koverti bili su samo slipovi na kojima su bili popusti“, objašnjava Radak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga