“Zajednici zajedno“ – Zrenjaninu 12,5 miliona za ulaganje u zdravstvo

Podeli:

Kompanija NIS u okviru ovogodišnjeg programa “Zajednici zajedno“ ulaže gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište). Ovim povodom, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije potpisan je Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazumi o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava u kojima kompanija posluje.  

 Sporazume su potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, i predstavnici 13 opština i gradova u kojima se program sprovodi. U ime Grada Zrenjanina, kom je po osnovu ovog programa pripalo 12,5 miliona dinara, sporazum je potpisao gradonačelnik Čedomir Janjić, a svečanosti je prisustvovao i njegov pomoćnik Duško Radišić.Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije je ovom prilikom pozdravio inicijativu kompanije NIS koja je sva sredstva programa „Zajednici zajedno“ usmerila u zdravstvo. „Kao ministar zdravlja uvek iskreno pozdravljam ovakve inicijative u okviru kojih se društveno odgovorne kompanije, poput kompanije NIS opredeljuju da pruže podršku zdravstvu u gradovima i opštinama širom Srbije u kojima posluju. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu uz neke nove pobede i aktivnosti nastaviti naše partnerstvo“, rekao je Lončar. 

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a je rekao da je zdravlje dece i mladih dragoceno i naveo značaj ulaganja kompanije NIS u zdravstvene ustanove širom Srbije.„Naša prava dobit je najbolja moguća budućnost svakog deteta, a investicija u to nije obaveza, već privilegija. Uveren sam da će svi pozdraviti našu odluku da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama, sva sredstva iz programa „Zajednici zajedno“ u ovoj godini usmerimo upravo u zaštitu dečjeg zdravlja. Ova ulaganja ostaju naše trajno opredeljenje i ne zavise od ostvarene dobiti. Sigurni smo da oprema koju smo donirali zdravstvu u Srbiji, pre svega dečjim bolnicama, već daje dobre rezultate“, rekao je Tjurdenjev. Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica ujedno počinje i ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“. Vodeći se činjenicom da je samo zdrava zajednica, jaka zajednica, NIS je ovogodišnji budžet u okviru programa „Zajednici zajedno“ u ukupnom iznosu od 116,5 miliona dinara, usmerio isključivo u oblasti zdravstvene zaštite dece i omladine, u lokalnim zajednicama u kojima posluje. Od ove godine programu se pridružila i 13. lokalna zajednica – Plandište, čime NIS nastavlja da proširuje partnerstvo i prijateljstvo sa opštinama i gradovima širom Srbije. 

 Na ovaj način kompanija želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica i pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima, posebno najmlađima. U skladu sa tim ciljem, u svakom gradu ili opštini u kojima se program sprovodi, biće finansirano do pet projekata koje prijave zdravstvene ustanove. O izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ koji traje do 22. aprila, 2019. godine mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati  konkursa biće objavljeni do 31. maja 2019. godine.

Izvor:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga