Naoružani pacijent nasrnuo na dve medicinske sestre, masakr sprečio lekar

Podeli:

Lekar M. S. sprečio je masakr u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi, kada je pacijent S. J. (74) iz Žagubice navodno krenuo da ubije dve medicinske sestre.

Prebijanje, nasrtanje i vređanje skoro da su postali svakodnevna pojava po bolnicama širom Srbije. Poslednji u nizu napada dogodio se prošle nedelje, 21. marta oko 23 sata, u Petrovcu na Mlavi.

„Ubiću te! Ubiću te“, orilo se hodnikom bolnice. Pomahnitali pacijent napao je prvo jednu medicinsku sestru dok mu je davala terapiju.

– U ambulanti je bio agresivan i skočio je da davi koleginicu. Srećom njeno zapomaganje čuo je lekar M. S. i priskočio joj u pomoć. U međuvremenu, pacijent je izvukao nož i krenuo na drugu sestru koja se tu zatekla – kaže izvor iz bolnice i dodaje: „Bože, da je kojim slučajem bila okrenuta leđima, stigao bi da je ubode nožem. Sva sreća da ga je videla. U ruci je imao nož kojim je krenuo ka njoj. Rvala se s njim dok nije priskočio lekar“.

Kako objašnjava. vrisku druge sestre je čuo lekar M. S. koji je pritrčao: „Skočio je na naoružanog pacijenta i sprečio masakr. Ko zna šta bi se desilo i da li bi svoj pohod završio samo na tome. Ne znam koliko bi izdržala napad da joj kolega nije pritekao u pomoć“, piše „Telegraf„.

Prema saznanjima, lekar heroj je ugledni anesteziolog Opšte bolnice u Petrovcu, a sestre se još nalaze u stanju šoka.

Iz policije je predočeno da je muškarac smešten na Odeljenje psihijatrije i da je protiv njega podneta prekršajna prijava za vređanje, vršenje nasilja i pretnje. Za ovo delo predviđena je novčana kazna od 20.000 do 100.000 dinara ili kazna zatvora od 10 do 30 dana.

Autor: Telegraf

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga