Za takmičare i trenere Odbojkaškog kluba Proleter iz Zrenjanina ova godina, bez obzira na sve okolnosti, bila je veoma uspešna!

Podeli:

„Prema bilansu uspešnosti, naši seniori su zauzeli na kraju polusezone šesto mesto, u okviru Druge republičke lige. U ligi se takmiči 12 klubova i za ovu tešku godinu to je veliki uspeh. Moramo da kažemo da je jedan deo dobrih igrača otišao  iz kluba, ne zato što nisu  hteli da treniraju i igraju, nego su zbog studiranja otišli iz našeg grada i život ih je naravno odveo u drugom pravcu zbog toga“, rekao je trener Predrag Tanacković.

Seniorke se takmiče u Prvoj vojvođanskoj ligi, grupa Jug i na kraju ove polusezone zauzele su treće mesto na tabeli što je odličan plasman, a i pionirke su izborile plasman za Vojvođansko prvenstvo.

Pionirska selekcija dečaka ostvarila je dosta uspeha, kako u okviru prvenstva Vojvodine gde su zauzeli treće mesto na tabeli, tako i na turnirima. U oktobru mesecu 2022.godine u Kruševcu, bili su pobednici odbojkaškog turnira pod nazivom „Šarengradski kup 2022“, gde su osvojili i pojedinačne nagrade, pa je Miloš Smiljanski proglašen je za najboljeg igrača na  turniru (MVP), Aleksej Jelisić za najboljeg korektora, a Marko Zečar za najboljeg dizača na turniru. Na XIII medjunarodnom Novogodišnjem festivalu odbojke dečaci su zauzeli visoko četvrto, što je zaista dobar rezultat.

„Naši najmlađi odbojkaši bili su prvaci države u pretpionirskoj konkurenciji i prvaci Vojvodine. Ovo je kruna jednog dugačkog puta, na kom je bilo mnogo rada, emocija, strpljenja. Titula je dokaz da Zrenjanin ima veliki potencijal u odbojci, mnogo talentovane dece  i nadamo se da će doći do veće popularizacije ovog prelepog sporta.

Naša deca  odbojku vole, vide sebe u tom sportu i u budućnosti i nije im problem da pored redovnih školskih obaveza redovno treniraju.

Uskoro nam kreće nova takmičarska sezona gde nam predstoji dosta izazova. Do tada mi nastavljamo intezivno sa radom  i treninzima. Imali smo vrlo kratku pauzu tokom praznika.

Nadamo se da će nam ova godina biti bolja, lepša i još uspešnija.

Na kraju bi napomenuli, da klub, takođe, organizuje letnje kampove i pripreme, gde se, u trajanju od 7 dana, osim treninga u zatvorenom i na otvorenom prostoru, razvijanju motoričkih i psiholoških sposobnosti, posvećuje pažnja i druženju, igri i zabavi“, dodao je na kraju razgovora Predrag Tanacković, 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga