Za rekonstrukciju parka “Putnikovo” Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo 2,3 miliona dinara

Podeli:

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije opredelilo je 2.357.863,57 dinara za projekat rekonstrukcije parka “Putnikovo” u Zrenjaninu, na osnovu javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

 
Pozicija parka  „Putnikovo“
 
 
Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje grad, u saradnji s republičkim i pokrajinskim institucijama, preduzima s ciljem da poboljša nepovoljnu situaciju kada je u pitanju pošumljenost i ozelenjavanje javnih površina, parkova i ulica. 
 
Prilikom nedavne akcije sadnje u parku na Bagljašu, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je u protekle dve godine grad nabavio blizu 20 hiljada sadnica koje su raspoređene u gradu i naseljenim mestima. Nove sadnice obezbeđene su i kroz projekat “Zelena Srbija”, u koji se Zrenjanin uključuje ovog proleća kao jedan od deset gradova. Sadnice namenjene parkovima i drvoredima obezbediće se u saradnji sa 10 ambasada u Republici Srbiji. 
 
 
 
Akcija u spomen-parku na Bagljašu realizovana je u okviru akcije “Zasadi drvo”, koju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine realizuju zajedno sa JP „Vojvodinašume”. Tom prilikom 300 novih sadnica raspoređeno je u više gradskih naselja i mesnih zajednica – “Dositej Obradović”, “Ruže Šulman”, “4. jul”, “Bagljaš”, a sadnju su realizovali JKP “Čistoća i zelenilo”, Pokret gorana Zrenjanin kao i udruženja “Zeleni Zrenjanin”, “ŽAD” i Klub planinara “Zrenjanin”.
 
 
 
 
Uz aktivnosti na sadnji u parkovima “Bagljaš”, “Čokliget” i “Plankova bašta”, zrenjaninsko JKP “Čistoća i zelenilo” od kraja januara uredilo je i više javnih površina i rundela – na ulazu u grad iz pravca Beograda, u ulicama Brigadira Ristića i Vojvode Bojovića, na Trgu dr Zorana Đinđića… Novi drvoredi zasađeni su u Zmaj Jovinoj ulici i Vojvode Bojovića, čime se menja i izgled tih ulica i prostora, šalje lepa slika iz grada i konkretnim primerima ukazuje na potrebu zaštite životne sredine i podizanja ekološke svesti kod naših sugrađana.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor: zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga