XI Horski festival „Slobodan Bursać“

Podeli:

Jedanaesti po redu Horski festival “Slobodan Bursać” ove godine održava se od 31. maja do 2. juna 2024. Od početka osnivanja, festival se održava prvog vikenda u junu mesecu kada je i nastao u znak sećanja na čuvenog zrenjaninskog dirigenta Sloboda Bursaća koji je ostavio neizbrisiv trag kako u muzičkoj praksi tako i sećanjima nekadašnjih članova hora “Josif Marinković”.

Kao i do sada festival zadržava svoj internacionalni karakter, predstavlja gostujuće horove iz Srbije i veliki broj zrenjaninske horova i vokalnih sastava kojima se izuzetno ponosimo jer po broju horista i kvalitetu izvođenja stavljaju naš grad na vodeće mesto u zemlji i regionu.

Publika će imati priliku da čuje oko 25 horova mešovitih, muških, ženskih i dečjih koji će u tri večernja termina i jednom matineu predstaviti svoje umeće pevanja i muziciranja. Publiku očekuju nastupi horova iz Slovenije, Hrvatske, Sombora, Bečeja, Leskovca, Novog Sada, Kikinde i Zrenjanina.

ORGANIZATORI festivala su Kulturni centar Zrenjanina i Horski festival “Slobodan Bursać”.
GENERALNI POKROVITELjI festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i odnose s verskim zajednicama Vojvodine i Grad Zrenjanin.

SPONZORI FESTIVALA:
*ZREPOK/Zrenjaninski poslovni krug/
*Kompanija PerSu
*Apoteka Alba – Beograd
*Poljoprivredna škola Zrenjanin
*Radovan Raša Eleković
*Pekara “Zlatni klas”

PRIJATELjI FESTIVALA:
*Narodni muzej Zrenjanina
*Istorijski arhiv Zrenjanin
*Muzička škola “Josif Marinković” Zrenjanin
*Fedra kompjuter

SARADNICI FESTIVALA:
*Udruženje Cekom
*Hostel Norma”
Restoran “Kamel”
*Lion Pub
*Pavle Taboroši foto
*”Moka” baloni

Kada se približi datum održavanja festivala objavićemo satnicu, raspored nastupa, i informacije o pratećim festivalskim događajima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga