Vukašin Vorkapić pred nastavak kvalifikacija na Evropsko prvenstvo poziva sve da pruže podršku na utakmici sa Norveškom

Podeli:

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona objavio je spisak igrača za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra u Nemačkoj 2024. godine. Na spisku je i Vukašin Vorkapić nekadašnji igrač Metaloplastike koji igra na poziciji desnog krila. Za čitaoce portala RTV Santos govori o atmosferi pred utakmicu sa Norveškom i o utiscima koje nosi kad je igranje za reprezentaciju Srbije u pitanju.

Šta je ono što ćete pamtiti kad je igranje u reprezentaciji Srbije u pitanju?

„Najlepše od svega je igrati za svoju zemlju. Ono što krasi ovu ekipu jeste prijateljstvo,sloga, jednom rečju porodica i po tome ću najviše pamtiti ovu reprezentaciju“.

Koja utakmica Vam je najdraža i zbog čega?

„Svaka utakmica sa reprezentacijom ima neki poseban značaj i sve su mi drage,ali izdvojio bih utakmicu sa Francuskom koju smo pobedili. Ta utakmica je bitna za nas jer smo od tog momenta počeli da se dižemo kao tim“.

Kakva je atmosfera u ekipi pred nastavak kvalifikacija na Evropsko prvenstvo?

„Atmosfera je kao i uvek odlična. Svakim danom se radujemo novom okupljanju i novim izazovima“.

Koji selektorov savet ćete pamtiti?

„Ima baš dosta ali mogu da kažem da željno iščekujem svaki trening jer uvek naučim nešto novo“.

Kako se naši orlovi pripremaju za meč i da li ima neka numera koju slušate kad pobedite a da nije „Koktel ljubavi“?

„Ako je utakmica u kasnim večernjim satima obično ujutru odemo u halu i igramo igrice poput četveraca i nožnog tenisa ili kockica. Posle toga odemo u hotel i odmaramo do utakmice. Na putu do hale slušamo „THCL Familiju“ i numeru „Igraj i pobedi“, a tu je i „Beogradski sindikat“. Kad se pobedi naravno da ne može da prođe bez „Koktela ljubavi“ ali puštaju se i druge pesme za to su zaduženi Bogdan Radivojević i Vanja Ilić“.

Kakav je utisak na Vas ostavio Antonio Đerona?

„Toni Đerona je ostavio odličan utisak. Došao je sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom i verom da smo dobar tim i da možemo da ostvarujemo dobre rezultate. Što je najbitnije verujemo mu i on veruje u nas.“

Kakvi su Vaši planovi u karijeri? Da li imate neku posebnu želju?

„Nemam određene planove jer je u sportu nezahvalno bilo šta planirati. Imam želju da igram još dugo za reprezentaciju i želeo bih da osvojim medalju sa ovom ekipom na nekom velikom takmičenju“.

Ko je Vaš najveći sportski uzor?

„Nemam nekog uzora ali sviđa mi se najviše stil igre od francuskog internacionalca koji je pre par dana objavio da završava svoju rukometnu karijeru a to je Luc Abalo zbog kog sam i počeo da treniram rukomet. Naravno moram da spomenem i Novaka Đokovića“.

Šta bi poručili čitaocima portala RTV Santos? „Ovim putem bih pozvao sve da nam pruže podršku na utakmici sa Norveškom koju igramo devetog marta od 18h u hali „Spens“ u Novom Sadu“.

Autor teksta: Tijana Kostadinović

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga