Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu prima 254 brucoša

Podeli:

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu nastala je spajanjem Više tehničke i Više tehnološke škole davne 1960. godine i danas nastavlja dobru tradiciju obrazovanja. Do sada je diplomu inženjera steklo više od 10.000 studenata. Znanja koja su stekli, omogućila su im da nastave posao i ostvare uspešne karijere u domaćim i svetskim kompanijama. Osposobljavanje tako velikog broja kvalitetnih stručnjaka bilo je moguće zahvaljujući stručnosti i pedagoškom umeću nastavnog kadra i opremljenosti kabineta i laboratorija.


Diploma Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu je garant budućeg lakšeg zapošljavanja prema stečenim kompetencijama. Omogućavamo najviše standarde obrazovanja, sticanje znanja i zvanja koja su u skladu sa potrebama savremene proizvodnje i tržišta rada. Koliko smo bili uspešni u svom radu, najbolje govore studenti koji su stekli diplomu u ovoj školi i uključili se u proces rada. Inženjeri sa diplomom Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu su naši najbolji promoter.
Na Visoku tehničku školu strukovnih studija u Zrenjaninu u školskoj 2020/21. godini na osnovne strukovne studije u drugom upisnom roku može se upisati ukupno 254 studenta od kojih:
28 studenata osnovnih strukovnih studija + 6 studenata prema programu afirmativnih mera čije se obrazovanje finansira iz budžeta Vlade AP Vojvodine;
226 samofinasirajućih studenata na osnovnim strukovnim studijama;
na studijske programe:
TEHNOLOŠKO INŽENJERSTVO – 131 student
(13 studenata – budžet; 118 studenata – samofinansiranje)
MAŠINSKO INŽENJERSTVO – 47 studenata
(5 studenata – budžet; 42 studenta – samofinansiranje)
INŽENJERSKI MENADŽMENT U KRIZNIM USLOVIMA – 55 studenata
(6 studenata – budžet; 49 studenata – samofinansiranje)
ELEKTROTEHNIKA I RAČUNARSTVO – 21 student
(4 studenta – budžet; 17 studenata – samofinansiranje)

Prijava na konkurs: od 1. do 4. septembra 2020. godine (od 9 do 14 časova).
Prijemni ispit: TEST OPŠTE TEHNIČKE KULTURE za sve studijske programe osim Elektrotehnike i računarstva za koji se polaže prijemni ispit iz FIZIKE. Kandidat ima pravo da se prijavi na dva studijska programa (prva i druga želja). Polaganje će se obaviti u PONEDELJAK, 07.09.2020. godine u 12 časova u prostorijama VTŠSS u Zrenjaninu, ul. Đorđa Stratimirovića br. 23.
Upis: od 14.09.2020. godine do 18.09.2020. godine (od 09 do 14 časova).
Uslov za konkurisanje: završena srednja škola (četvorogodišnja ili trogodišnja).
ŠKOLARINA za samofinansirajuće studentе osnovnih studija iznosi 50.000,00 dinara, za strane studentе i studije uz rad 70.000,00 dinara.
Za kandidate koji su u radnom odnosu škola će organizovati studije uz rad prema Zakonu o visokom obrazovanju i Pravilniku studija uz rad VTŠSS u Zrenjaninu.

Bliže informacije o uslovima upisa i potrebnim dokumentima mogu se dobiti na:
zvaničnom internet portalu VTŠSS Zrenjaninu, www.vts-zr.edu.rs,
telefon 023/562-389 (studentska služba Škole),
Facebook stranici https://www.facebook.com/VTSSS
ili na Instagram stanci www.instagram.com/vtsss_zr/

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga