Veliki uspeh zrenjaninskih balerina na Međunarodnom takmičenju u Beču

Podeli:

Zrenjaninke, učenice izdvojenog odeljenja Baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva, ostvarile su izuzetne rezultate  na međunarodnom takmičenju „Vienna Dance Now“. Takmičenje je održano 17. februara u Beču, nastupalo je oko hiljadu igrača sa preko 350 koreografija,  pored učenika iz Srbije i Austrije festival je okupio i učenike iz Mađarske, Rumunije, Nemačke, Italije i Egipta. Mlade talentovane balerine u Zrenjanin su se vratile sa osam zlatnih i jednom srebrnom medaljom, pored toga dodeljenje su i dve specijalne nagrade.  Specijalne nagrade dodeljene su za najbolji nastup Mini Vorgić i Marti Popović za duetnu koreografiju „I did it again“, kao i Marti Popović za solo koreografiju „Lovely“.  

Zrenjaninske balerine dobile su prve nagrade za sledeće koreografije:

1. Half a man –Lena Radoman, contemporary solo 

2. Inger Tea Andrić-Dark side,art dance

3. Pirates- art dance group, Jovana Nenin, Inger Tea Andrić, Dorotea Bartole, Nevena Mojsin, Lena Radoman, Anđela Bajgo 

4. Varijacija „Kitri“ iz baleta „Don Kihot“-Nina Tapavički, cllasical ballet solo

5. Lovely- Marta Popović, contemporary solo 

6. I did it again- Mina Vorgić i Marta Popović, art dance duo 

7. Who is watching me-contemporay formation, igrali su učenici III i IV razreda. 

8. Varijacija iz baleta „Krcko Oraščić“- Elena Nikolić i Helena Francuski,duo, cllasical ballet 

Drugu nagradu dobila je Mina Vorgić u kategoriji klasican balet solo u velikoj konkurenciji.

Učenice su za ovo takmičenje vredno pripremale  baletski pedagozi Brankica Bošnjak i Marina Mucalov, takođe nastavnici klasičnog baleta Brankici Bošnjak pripala je ta čast da bude i u stručnom žiriju takmičenja koji su činili renomirani baletski igrači i pedagozi.

Slobodno vreme Zrenjaninke su iskoristile za obilazak znamenitosti austijske prestonice – dvorce Šenbrun, Lihtenštajn i Belvedere kao i Bečku državnu operu.

Nakon ovog takmičenja devojke nastavljaju sa pripremama za školsko takmičenje koje će biti održano krajem aprila meseca, u toku su i pripreme za predstojeći koncert škole u Zrenjaninu. Pored toga u aktivnosti na kojima rade predstavnici izdvojenog odeljenja u Zrenjaninu ubraja se i upis učenika u prvi razred baletske škole za školsku 2024./2025. godinu, u prvi razred mogu se upisati deca uzrasta od 9,5  do 10 godina, ono što je važno napomenuti jeste da je školovanje besplatno i da su kostimi za nastupe takođe besplatni.  U pripremna odeljenja upisuju se  deca od 5 do 9 godina. Sve informacije vezane za upis možete dobiti na broj telefona  060 565 4360.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga