Velika SBB-ova akcija čišćenja Srbije „Zajedno za lepši komšiluk“ realizuje se u Zrenjaninu

Podeli:

U okviru projekta „Zajedno za lepši komšiluk“ kompanije SBB, uz podršku Grada Zrenjanina i JKP „Čistoća i Zelenilo“, tokom ovog vikenda organizovana je velika akcija čišćenja parkova, dečijih igrališta i šetališta u Zrenjaninu.

Zrenjanin 3

 Zajedničkim snagama mobilnog eko tim kompanije SBB, građana i zaposlenih gradskih uprava koje su podržale akciju, očišćene su komšijske površine u Zrenjaninskim naseljima Ruža Šulman, 4. jul, Lesnina, Šećerana, Mala Amerika, MZ Nikola Tesla, Šumica, Junaka Milana Tepića, Novo Berbersko i Putnikovo, kao i Karađorđev trg i Bulevar Veljka Vlahovića.

Zrenjanin 4

Projekat „Zajedno za lepši komšiluk“ obuhvata uređenje brojnih lokacija – pešačkih zona, parkova, platoa i površina ispred zgrada na kojima se ljudi najčešće okupljaju. Pored čistog i uređenog životnog okruženja, cilj projekta je i podizanje ekološke svesti građana da svakodnevnim postupcima mogu da doprinesu očuvanju i unapređenju uslova za život u svom komšiluku.

 „Celokupnu akciju „Zajedno za lepši komšiluk“ pokrenuli smo u želji da sopstvenim primerom pokažemo kako uz malo truda možemo doprineti da živimo u lepšem i uređenijem komšiluku. Želimo da motivišemo građane da vode računa o svom okruženju i da lokacije koje danas očistimo i ubuduće ostanu čiste. U protekla dva meseca akcije čišćenja organizovali smo u Kragujevcu, Leskovcu, Valjevu, Nišu, Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Vršcu, Šapcu i Požarevcu sa željom da okupimo što više komšija i da zajedno budemo jedan veliki eko tim. Sa akcijom čišćenja nastavljamo sve dok nam vremenski uslovi budu dozvoljavali, a sledeća stanica je već za sedam dana u Kikindi,“ – izjavio je Zdravko Milankov, u ime kompanije SBB, i zahvalio se Gradu Zrenjaninu i JKP „Čistoća i Zelenilo“ na partnerstvu u realizaciji akcije.

Čišćenje Zrenjanina, akcija SBB-a Foto Dragan Prvulović

Na akciji čišćenja u Zrenjaninu prisustvovala je i Danijela Tančić, koja je u ime JKP „Čistoća i Zelenilo“ izjavila da „JKP uvek rado podržava ovakve akcije i da će i akciju SBB-a pomoći kroz odlaganje prikupljenog otpada“. Dodala je da „poziva sve građane da vode računa o životnoj sredini kako bismo živeli u lepšem i čistijem gradu, kako bi naša deca rasla u zdravim uslovima“.

Akcije čišćenja organizuju se širom Srbije, u više od 15 gradova – od Šapca, Kruševca, Kraljeva, preko Užica, Vršca, Zrenjanina, Sombora i drugih.

 

Samo čistiji komšiluk je i lepši komšiluk!

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga