Velika promena restriktivnih mera u Srbiji

Podeli:

Na predlog Kriznog štaba, zabrana okupljanja za više od 50 ljudi biće preinačena u ograničenje na više od 1.000 osoba. Novi predlog ublažavanja restriktivnih mera stupiće na snagu odmah po usvajnju u Vladi Srbije.

Od proglašenja vanrednog stanja u zemlji 19. marta zbog korona virusa, nekoliko puta se menjalo ovo ograničenja. U samom jeku zaraze, okupljanje nije bilo dozvoljeno za više od pet osoba, a relaksiranjem mera smo ih sveli na 50 duša u jednom prostoru. Krizni štab sada najavljuje dodatno opuštanje ovih mera.

Tako je krajem prošlog meseca i najavio epidemiolog i član kriznog štaba dr Predrag Kon. On je najavio da će većina mera prevencije biti ukinute, ili znatno relaksirane, osim zabrane okupljanja koju moramo što duže da zadržimo.

– Ono što će se zadržati je zabrana okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru, to ćemo morati da poštujemo ako ne želimo drugi talas pred samo leto. To znači da se mora vratiti i javni prevoz, zapošljavanje i rad, ali uz korišćenje mera zaštite. Ako ignorišemo prisustvo ovog virusa, onda nije nemoguće da ćemo imati probleme. Iskreno se nadam da će biti razumevanja od strane javnosti i naše populacije – kazao je tada epidemiolog Predrag Kon.

 

 

 

Izvor:blic.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga