VELIKA AKCIJA ŠIROM SRBIJE Palo 28 dilera, zaplenjeno više od 30 KILOGRAMA NARKOTIKA i oružje (VIDEO)

Podeli:

Poicija je u više odvojenih akcija uhapsila 28 osoba zbog sumnje da su se bavile proizvodnjom i prodajom droge, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Foto: Tanjug/MUP
Foto: MUP

Oduzeto je 30,6 kilograma narkotika, od čega 28,6 kilograma marihuane, 1,4 kilogram heroina, 509 grama amfetamina, 35 tableta ekstazija, 28,5 grama kokaina, 22 grama hašiša i 200 tableta različitih vrsta.

Na teritoriji Smedereva otkrivene su i dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Takođe, oduzeto je i 12 pušaka, sedam pištolja, od kojih je jedan automatski, jedan revolver, kao i 1.871 komad municije različitog kalibra.

Zbog istih krivičnih dela protiv još 28 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

IZDVOJENE AKCIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. M. (1982), M. A. (1987) i S. M. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom osumnjičenih pronašla 381 gram heroina, manju količnu marihuane i elektronsku vagicu za precizno merenje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici MUP u Novom Sadu uhapsili su S. D. (1976) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi S.D.  pronašla više od 10 kilograma marihuane.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Policija je u Beogradu uhapsila A. R. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija, koje je osumnjičeni koristio, policija je pronašla 26,5 grama kokain i dve elektronske vagice. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u dve odvojene akcije, uhapsili su Z.Ć. (1981)  i S.S. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

U prvoj akciji, policija je pretresom kuće Z. Ć. u dvorištu pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, kao i 9,8 kilograma marihuane u sirovom i manju količinu u suvom stanju.

U drugoj akciji, pretresom kuće u dvorištu S. S., policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i 4,7 kilograma marihuane u sirovom i 720 grama u suvom stanju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beograd uhapsili su G. T. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da je  izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana, koji je koristio osumnjičeni pronašla 13,7 grama heroina.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su A. N. (1981), a protiv dve osobe je podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana  koji je osumnjičeni koristio policija je pronašla 462 grama amfetamina, manju količinu marihuane, pištolj marke „Astra“ i 17 komada municije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su, na osnovu sudske poternice zbog izdržavanja dve zatvorske kazne u trajanju od pet godina i dva meseca, G. R. (1976).

Pretresom stana koji je koristio G.R. policija je pronašla 968,9 grama heroina. Protiv njega je podneta krivična zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici MUP u Zaječaru uhapsili su M. J.  (1974) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u ranijem periodu otkrila dva zasada od ukupno 11,5 kilograma marihuane u sirovom obliku.

Postoji osnovi sumnje da je M.J. na njivi u blizini svoje vikendice u mestu Grljan i na drugoj parceli u ataru sela Skrobnica posadio i uzgajao pomenute biljke indijske konoplje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su Z. C. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi policija je pronašla 14 grama heroina.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su V. A. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom stana koji koristi osumnjičeni pronašla je 39,5 grama kanabisa, digitalnu vagicu i mobilni telefon sa porukama koje ukazuju na preprodaju opojne droge.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

U Prokuplju uhapšen je D. M. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronašla 520 grama marihuane i sedam patrona lovačke puške.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Niš uhapsili su bugarskog državljanin A.S. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Pretresom vozila marke “smart“, bugarskih registarskih oznaka, pronađena je manja količina kokaina i kanabisa.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu podneli su po nalogu Višeg javnog tužilaštva krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana koji je maloletnik koristio pronašla 35 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu podneli su krivične prijave u redovnom postupku protiv devetnaestogodišnjeg i pedesettrogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pretresom je kod devetnaestogodišnjeg muškarca pronašla pištolj marke „Ekol Lady“, dok je kod pedesettrogodišnjeg muškarca pronašla revolver marke „Rasti i Dissert Wien“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod njega je prilikom pretresa pronađeno više od 20 grama heroina.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi pronađeno je više paketića sa 26 grama amfetamina i manjom količinom marihuanom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesettrogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana, policija je pronašla pištolj „EKOL Firat Magnum“, pušku kratež i vazdušnu pušku nepoznate marke.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.L. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresanjem stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronađena su 3 pištoljska okvira i 1.758 komada različitog kalibra.

Istom, prilikom pronađen je veliki broj otuđenih predmeta koji potiču iz krivičnih dela teška krađa, počinjenih na štetu dvojice građana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šestdesetjednogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa kod osumnjičenog su pronađen pištolj marke «CZ», lovačka puška i 7 komada municije.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga