Utakmica Srbija – Francuska igra se u utorak od 17.00 časova u Zrenjaninu

Podeli:

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je pred meč protiv Francuske, da je to pravi protivnik da njegov tim vidi gde je u ovom trenutku.

„Odlična trenažna nedelja je iza nas. Momci su bili jako vredni i posvećeni. Radili smo na pripremi onoga što želimo da prikažemo u utakmicama sa Francuskom i Grčkom. Stručni štab je zadovoljan onim što su momci uradili i probaćemo da pokažemo najbolje lice u utakmici sa Francuzima“, rekao je Đerona, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije u utorak u Zrenjaninu igra svoj prvi meč pod vođstvom Tonija Đerone, a protivnik će biti Francuska na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Imamo 19 igrača koji konkurišu za sastav. Morali smo da radimo brzo i rešavamo neke stvari u hodu. Кo god da uđe u ovu grupu može da je pojača tako da je to dobro za nas. Tek smo krenuli, ovo je prvi korak. Sa više vremena i igrača u sastavu sve će biti još bolje“, rekao je Đerona.

Igrači su se, po rečima selektora, dobro adaptirali na sistem.

„Mnogi od njih su radili sa španskim trenerima, neki ih imaju u svojim klubovima trenutno. Par njih su posle prvog treninga shvatili kako ćemo raditi, s obzirom da poznaju sistem koji želimo da uspostavimo“, rekao je Đerona.

Francuska u zrenjaninsku „Кristalnu dvoranu“ stiže s novim selektorom Gijomom Žilom i u najjačem sastavu, u sklopu završnih priprema za Svetsko prvenstvo koje 13. januara počinje u Egiptu.

„Uradio bih isto da sam na njegovom mestu. Ima dve utakmice pred odlazak na Svetsko prvenstvo i normalno je da želi da isproba sastav koji će putovati u Egipat. Pokazali su na ovaj način respekt prema reprezentaciji Srbije“, rekao je Đerona.

„Utakmice sa Francuskom moramo iskoristiti da se prikažemo u što boljem svetlu, ali i da dobijemo informaciju gde smo u ovom trenutku. To možete da saznate samo ako igrate sa najboljima“, istakao je selektor Srbije.

Golman Dejan Milosavljev je naveo da mu je žao što nacionalni tim nije u punom sastavu, što svi igrači nisu mogli da dođu.

„Na treninzima je sve super i nadam se da ćemo to pokazati na utakmicama koje su ispred nas. Nadam se da ćemo igrati maksimalno i pružiti što bolje partije protiv Francuske i Grčke. Svi smo prezadovoljni radom, potrebne su neke dobre pripreme da bismo to upoznali. Malo je vremena, ali momci idu na trening sa osmehom i vraćaju se, što je dobar znak„, rekao je Milosavljev.

„I za nas i za Francusku su ovo jako bitne utakmice na startu kvalifikacija. Drago mi je što nas nisu potcenili, što nas poštuju. Verujem da će to biti dobra utakmica, da ćemo pružiti maksimum i da će ljudi uživati“
, dodao je on.

Utakmica Srbija – Francuska igra se u utorak od 17.00 časova u Zrenjaninu.

Srbija i Francuska će potom 9. janura odmeriti snage u Kreteju, dok će izabranici Tonija Đerone četiri dana kasnije dočekati Grčku, takođe u Zrenjaninu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:b92.net

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga