Uskoro početak probne proizvodnje i još novih radnih mesta

Podeli:

Kompanija „Linglong“ u Zrenjaninu do kraja godine planira da zaposli još oko 100 ljudi. Trenutno u kompaniji posao obavlja oko 530 državljana Srbije i oko 160 državljana Republike Kine.

Osim lica angažovanih na gradilištu kompanije, „Linglong“ ima potrebu i za drugim profilima. Kako ističe Zhao Hongtao, direktor pomenute fabrike u Srbiji, trenutno je aktivan određen broj konkursa. Ova kompanija u potrazi je za inženjerima, IT inženjerima, radnicima obezbeđenja, operaterima mašinske obrade, kao i za licima koja bi se bavila administrativnim poslovima.

– Pre početka proizvodnje biće zaposleno još operatera, a uz njih će nam biti potrebni i tehničari održavanja kao i elektro inženjeri. Za određene pozicije neophodno je prethodno iskustvo, za druge ipak ne. U svakom slučaju, osoba koja konkuriše mora dobro da vlada engleskim jezikom. Naša kompanija omogućila je srpskim državljanima učenje kineskog jezika. Naravno, omogućili smo i kineskim državljanima učenje srpskog jezika. Smatramo da je važno poznavanje oba jezika, jer se na taj način poboljšava razumevanje među zaposlenima- rekao je Zhao Hongtao.

Planirano je da probna proizvodnja u pogonu fabrike „Linglong“ počne u decembru mesecu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga