Uskoro i 3.000 dinara za vakcinisane, ali pre toga veći iznos

Podeli:

Isplata poslednje rate minimalca počinje sutra, 8. juna.

Svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća za svakog prijavljenog radnika dobiće po 15.450 dinara.

Sa ovom isplatom praktično se završava treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima. Ova podrška je pokrila zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Pravo na ovu pomoć ima nešto više od milion i po radnika, mada je broj prijavljenih za pomoć bio znatno manji – oko 1,2 miliona u proseku mesečno.

Inače, kako su za Blic potvrdili u Ministarstvu finansija, za 3.000 dinara do jutros su se prijavila 1.158.624 građanina. Rok za prijavu ističe 15. juna, a pravo na ovu pomoć imaju svi građani koji su vakcinisani do danas i koji su se za vakcinaciju prijavili do 31. maja.

Kalendar isplata i prijava za ostalu državnu pomoć:

– 15. jun – kraj prijave za 3.000 dinara za vakcinisane,

– druga polovina juna – uplata 3.000 dinara za vakcinisane,

– septembar – penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra,

– novembar – isplata drugih 30 evra za sve kategorije građana.

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, i 3.000 dinara za vakcinisane, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeća isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne sume od 110 evra. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne sume od 120 evra, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:blic

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga