Uručene suspenzije delu zaposlenih zbog obustave rada

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da su jutros uručene suspenzije za više od 200 zaposlenih iz Sombora, Zrenjanina i Novog Sada, kao i da ni najveće represije nisu pokolebale zaposlene da odustanu od obustave rada. U Poslovnoj jedinici Pošte Novi Sad koja obuhvata Novi Sad i okolna mesta do sada je suspendovano 122 radnika, što je oko 10 odsto ukupnog broja zaposlenih, tvrde radnici.

 „To je samo početak, a krajnja cifra sa kojom se spekuliše je više hiljada. Nikakve pretnje i suspenzije nas ne smeju pokolebati u našoj borbi za zaradu iole dostojnu pristojnog preživljavanja“, naglasio je sindikat.

U saopštenju se navodi se da je jutros zaposleni u Pošti u Kraljevu Marko Božić isekao vene u znak protesta protiv terora koji se sprovodi nad zaposlenima u obustavi.

U tom sindikatu ističu da su spremni da sa drugim organizacijama koje zastupaju i podržavaju zaposlene u obustavi rada u što skorije vreme preduzmu mere „otpora nasilju“ koje, kako navode, sprovodi poslovodstvo tog preduzeća na čelu sa Mirom Petrović.

Obustava rada dela zaposlenih u Pošti Srbije počela je 2. decembra. Oni su odbili ponudu poslovodstva da se od iduće godine masa zarada u Pošti poveća za 10 odsto, a da najveće povišice dobiju zaposleni s najmanjim primanjima, tražeći da im se zarada izjednači sa republički prosekom. 

Suspendovana 122 radnika Pošte Novi Sad

U Poslovnoj jedinici Pošte Novi Sad koja obuhvata Novi Sad i okolna mesta do sada su suspendovana 122 radnika, što je oko deset odsto ukupnog broja zaposlenih, tvrde radnici.

Suspendovane su uglavnom žene koje rade na šalterima, a pošto su i poštari jutros odbili radne naloge, očekuju da će sutra i svi oni dobiti rešenje o suspenziji, rekli su za N1.

Za sutra u 10 sati u Novom Sadu zakazali su zajednički protestni skup.

Izvor:FONET, N1

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Install
×

Pretraga