Upis u Predškolsku ustanovu Zrenjanin za narednu školsku godinu moguć samo na jedan način

Podeli:

Predškolska ustanova Zrenjanin obaveštava roditelje ili staratelje dece da će upis u narednu školsku godinu biti moguć isključivo elektronskim putem, na portalu eUprava Republike Srbije i da prijavljivanje počinje u ponedeljak, 4. maja. 

Usluga eVrtić predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove, gde  roditelj ne mora da odlazi na razne šaltere prilikom prijave deteta u predškolsku ustanovu i dolazi u samu ustanovu, već prijavu može da obavi elektronski na stranici portala eUprava od 4. maja.
 

Zbog vanrednog stanja u Republici Srbiji i zatvaranja svih vrtića, ove godine usluga će biti omogućena u 140 gradova i opština kao lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta u predškolsku ustanovu.
 
Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju.

U Predškolsku ustanovu Zrenjanin prijava za upis deteta se može podneti na stranici portala eUprava Republike Srbije od ponedeljka, 04. maja 2020. godine do petka, 29. maja 2020. godine. 
 
Iz Predškolske ustanove Zrenjanin napominju da će prihvatati prijavu elektronskim putem i za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i drugo, s tim da će, nakon završetka vanrednog stanja morati da dođu u Predškolsku ustanovu i podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuju navedeni status.
 
Takođe, prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije.
 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić pozvao je roditelje da slede uputstva Predškolske ustanove i upišu svoje dete u neki od dvadeset vrtića u sastavu PU Zrenjanin.
“Zrenjanin je među retkim gradovima u Srbiji gde ne postoje liste čekanja na upis u vrtiće i svaki roditelj koji podnese prijavu za dete može biti siguran da će ono biti i primljeno. Završili smo izgradnju najsavremenijeg vrtića u naselju “Putnikovo”, koji će u novoj školskoj godini biti u funkciji, a u planu je i izgradnja još jednog objekta u starom delu Bagljaša. Uložili smo i značajna sredstva u rekonstrukciju postojećih objekata i ja sam siguran da će oko 2500 dece, koliko ih svake godine bude u našim vrtićima, imati od septembra još bolje uslove uslove za boravak”, poručio je Janjić povodom početka upisa dece u Predškolsku ustanovu u školskoj 2020/21. godini. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga