Uhapšeni privrednici iz Zrenjanina

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Dva odgovorna lica privrednih društava iz Zrenjanina lišena su slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje, čime je oštećen budžet u iznosu od oko 76,5 miliona dinara.
Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva njima je određena mera zadržavanja do 48 časova.

Osumnjičeni su u periodu od maja 2015. do marta 2019. godine za obavljanje poslova iz raznih oblasti – prevoz, popravka, remont i održavanje mašina, razne usluge iz oblasti građevinarstva, konsalting i drugi poslovi, angažovali nepoznata fizička lica „na crno“ bez zaključivanja ugovora.

Njima su za izvršene poslove naknadu isplaćivali u gotovini, koju su podizali sa tekućih računa privrednih društava.

Radi pravdanja utroška gotovine, organizovali su sačinjavanje fiktivne dokumentacije o navodnom prometu dobara i usluga koju su dali da se evidentira u knjigovodstvu.

Na taj način izbegnuto je plaćanje PDV-a u iznosu od 5.837.450 dinara, poreza na dohodak građana – na druge prihode fizičkih lica u iznosu od 44.251.289 dinara i doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu od 26.430.280 dinara.

Osumnjičena lica će, uz krivične prijave, biti sprovedena u Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu, gde će biti i saslušani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Install
×

Pretraga