Uhapšena kriminalna grupa zbog pokušaja krijumčarenja ljudi u Evropsku uniju

Podeli:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa policijom Mađarske i Rumunije, uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je, na teritoriji Zrenjanina i Žitišta, uhapsila D. P. (1986), M. G. (1985) i N. G. (2000), a krivičnom prijavom obuhvaćen je i L. G. (1986), koji se trenutno nalazi na bolničkom lečenju.

Sumnja se da su osumnjičeni D. P. i M. G. predvodili ovu organizovanu kriminalnu grupu koja je organizovala nedozvoljen prelaz srpsko-mađarske i srpsko-rumunske državne granice za najmanje 45 iregularnih migranata, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske Unije.

Oni se terete da su za ovu uslugu uzimali od 80 do 500 evra po iregularnom migrantu.

Takođe, kako se sumnja, na više lokacija na teritoriji Srbije su kupovali, a zatim prevozili na teritoriju Mađarske i Rumunije putnička i teretna motorna vozila, stranih registarskih oznaka, koja su korišćena za krijumčarenje migranata.

Prethodno, na teritoriji Mađarske i Rumunije uhapšena su tri državljanina Srbije, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, koji su bili angažovani kao vozači iregularnih migranata preko teritorije ovih država.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađeno i priveremeno oduzeto jedno putničko motorno vozilo, više mobilnih telefona i SIM kartica i 50.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga