Održan radni sastanak zamenika gradonačelnika s rukovodstvom Opšte bolnice

Podeli:

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac, sa zamenikom načelnika Gradske uprave Milošem Korolijom, posetio je juče Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, gde je sa rukovodstvom bolnice razgovarao o aktuelnoj situaciji u toj zdrastvenoj ustanovi, kao i o planovima za predstojeći period.

 
Sastanak je, po oceni svih učesnika, bio veoma sadržajan, a direktor Opšte bolnice dr Igor Kitaresku ocenjuje ga kao najavu obimnije i potpunije saradnje s lokalnom samoupravom.
– Definisali smo nivo aktivnosti koje sada imamo, aktivnosti koje su potrebne i poželjne, a takođe tempo, put i način na koji ćemo to ostvariti. Sagledali smo trenutno stanje u ustanovi, s posebnim akcentom na probleme koji su najprisutniji u radu s pacijentima. O svim tim potrebama danas je bilo reči tokom razgovora, rekao je dr Kitaresku.
 
 
 
Bolnica u Zrenjaninu pripada pokrajinskom rangu zdravstvenih ustanova i u planiranoj novoj mreži Srbije trebalo bi da ima širi regionalni karakter u odnosu na dosadašnji, što  podrazumeva i nešto drugačiji način finansiranja, ali i investiranja, o čemu je takođe bilo reči na ovom sastanku.  
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je razgovor s rukovodstvom bolnice bio veoma pozitivan i izneo očekivanja da će se i saradnja u tom smeru nastaviti i tokom narednog perioda.
– Veoma sam zadovoljan razgovorom, s obzirom na to da rukovodstvo bolnice ima ozbiljne planove za predstojeći period. Pružićemo podršku bolnici u najvećoj mogućoj meri, posebno u ovim teškim vremenima, kada medicinari svakodnevno vode borbu sa ovim opakim virusom. 
 
 
U protekle četiri godine, priliv sredstava od strane Pokrajine, namenjen ulaganju u medicinsku opremu i infrastrukturu, iznosio je više od 140 miliona dinara. Od značajnijih investicija, opremljena je angio sala, nabavljeni su ultrazvučni aparati, endoskopski i laparaskopski stubovi, EEG aparat za dugotrajna snimanja, autoklav za substerilizaciju, sistem za digitalizaciju RTG aparata i brojna druga oprema, izvršena je sanacija hidroizolacije ravnih krovova i popravka vrelovodnog kotla i pušten je u rad novi kompresor za vazduh, dok su u protekloj godini proširene gasne instalacije i izvršena zamena gasnih podstanica za medicinski kiseonik i vazduh, koji je opredeljen za lečenje obolelih od virusa Kovid-19.      

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga