U toku završni radovi na uređenju gradskog kupališta Peskara

Podeli:

U toku su završne pripreme uoči zvaničnog početka kupališne sezone na najpopularnijem zrenjaninskom kupalištu Peskara. Tim povodom, Peskaru su danas obišli zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i izvršni direktor JP „Gradska stambena agencija“ Dragomir Radovanac.

 
 
 
 
Santovac je naglasio da Grad Zrenjanin i Javno preduzeće „Gradska stambena agencija“ svake godine ulažu oko 20 miliona dinara u održavanje kupališta Peskara, izletišta na Tisi i Motela „Šumice“.
 
– Zrenjaninici su odavno prepoznali ova izletišta, a za njih se čulo i u mnogim drugim gradovima. Ovo je sjajna reklama za Zrenjanin, jer ljudi iz drugih sredina dolaze kod nas. Zato želimo da uložimo i veća sredstva u Peskaru. Imamo želju da je razvijamo, odnosno da na najpopularnijem gradskom kupalištu omogućimo razne druge sadržaje – poručio je Saša Santovac.
 
 
 
 
On je istakao da će ulaz na Peskaru i ovog leta, kao i svih prethodnih godina, biti besplatan, kao i da posetioci mogu da računaju na maksimalnu bezbednost i čistoću.
 
Dragomir Radovanac je kazao da se „Gradska stambena agencija“ od 2017. godine, od kada joj je povereno upravljanje nad gradskim izletištima, a samim tim i nad kupalištem Peskara, trudi da neprestano ulaže u njih i poboljšava kvalitet i sadržaje.
– Trenutno izvodimo radove na Peskari koji su neophodni da bi sezona mogla da počne. U ovom trenutku se obavlja nasipanje određenih količina peska. Ove godine ćemo i zameniti suncobrane, pošto ih je puno devastirano tokom zime. Farbamo i ograde i uređujemo naše objekte koji se nalaze na izletištu – objasnio je Radovanac.
 
Kako je najavljeno, kupališna sezona startuje 1. juna, a od tada će biti angažovana i spasilačka služba.
 
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga