“Mali sajam sporta” sutra na Trgu slobode – promocija sportske ponude Zrenjanina, sportski poligoni, predstavljanje sportova i klubova

Podeli:

“Mali sajam sporta”, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina i njegovih institucija, održaće se sutra, 25. maja, na Trgu slobode u Zrenjaninu. Sajam je zamišljen kao jedinstvena promocija sportske ponude Zrenjanina i obuhvatiće više sportskih poligona i štandova, uz predstavljanje sportova i klubova, kao i održavanje sportskog seminara. 

 
 
Sajam počinje u 10.30 časova posebnim segmentom u kom će učestvovati mališani iz dečjih vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin, nazvanim “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan – vežbanje sa Ristom sportistom”. U 12 časova predviđeno je svečano otvaranje, uz prisustvo predstavnika Grada Zrenjanina, Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i istaknutih zrenjaninskih sportista. Pola časa kasnije organizovaće se razgovor s decom na temu “Kako se postaje šampion”. Do 14 časova biće otvoreni sportski poligoni i prezentovani brojni sportovi i klubovi koji funkcionišu u gradu, a u 14 časova , u Baroknoj sali Gradske kuće, počinje sportski seminar na temu “Trening snage kod mladih”, sa predavačem prof. dr Markom Stojanovićem. 
 
“Mali sajam sporta” manifestacija je koju tokom ove godine Sportski savez Srbije organizuje u 10 gradova naše zemlje, a održavanje sajma u Zrenjaninu ujedno je i deo agende za promociju Zrenjanina kao Evropskog grada sporta 2021. godine.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga