U saobraćajnim nezgodama dve osobe izgubile život

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, od toga, jedna nezgoda sa smrtno nastradalim licima, pet nezgoda sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su izgubila život, tri lica zadobila su teške telesne povrede i tri lica lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 619,500 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: alkohol – jedna, neprilagođena brzina uslovima i stanju puta tri, nepropisne radne vozilom-tri.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdato je 63 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 21 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoativnih supstanci, 5 vozača – ostala isključenja i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 9 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 4 vozilo zbog tehničke neispravnosti i 2 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga