U saobraćajnim nezgodama 3 osobe povrđene

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga dve sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila lakše telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 510.000 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom  i neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 66 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Imajući u vidu katakteristične vremenske prilike za ovo doba godine, odnosno vremenske uslove nepogodne za odvijanje saobraćaja u narednom periodu (magla, sneg, led, odnosno klizav kolovoz), a u cilju sprečavanja nastajanja saobraćajnih nezgoda i omogućavanje nesmetanog i bezbednog protoka saobraćaja, Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja, navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga