U Linglongu nemačka tehnologija visokih eko standarda

Podeli:

Kineska kompanija Linglong, koja u fabriku guma u Zrenjaninu investira oko milijardu dolara, ugradiće najkvalitetniju nemačku tehnologiju visokih ekoloških standarda, saznaje Tanjug.

Prema dokumentaciji u koju je Tanjug imao uvid jasno vidi da će u zrenjaninskoj fabrici biti instalirana oprema nemačke HF grupe, u kojoj posluje Harburg-Freudenberger iz Hamburga.

HF grupa spada u sam svetski vrh u izradi mašina za preradu gume. Fabrika je osnovana 1855. godine i spada među pionire u ovoj oblasti, a najsavremenija tehnologija predviđa i visoke ekološke standarde.

Takođe, iz dokumentacije se vidi da će deo proizvodnih linija biti kupljen od poznate Hanva grupe (Hanwha group) iz Južne Koreje. Hanva je jedan od svetskih lidera u oblasti održive proizvodnje i zaštite životne sredine i jedan od lidera u proizvodnji mašina i hemikalija za industriju guma.

Pored liderstva u primeni novih tehnologija u oblasti petrohemije, Hanva je inicijator samita P4G, koji okuplja vlade 12 država i 240 preduzeća iz celog sveta radi ubrzavanja primene Pariskog ugovora i što efikasnije zaštite životne sredine od štetnih gasova i materija, kroz primenu novih tehnologija u proizvodnji.

U Gradskoj kući u Zrenjaninu nisu danas želeli da komentarišu te informacije, ali su ponovili da nema sumnje da će kineska kompanija ispuniti sve standarde, pa i ekološke.

„Kompanija Linglong jedan je od 20 najvećih svetskih proizvođača automobliskih guma, a posle američkog Ohaja, fabrika u Zrenjaninu je njihova prva investicija izvan Azije. U Zrenjaninu će otvoriti 1.200 radnih mesta i Zrenjanin i Srbija će godišnje prihodovati najmanje 630 miliona dinara, od poreza i drugih naknada“, rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

On je rekao da je izuzetno važno da pored velikog, ogromnog finansijskog benefita, ova investicija u tehnološkom smislu bude primer zaštite životne sredine.

Izvor: Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga