Trideset godina postojanja knjižare „Stražilovo“

Podeli:

Svako putovanje počinje prvim korakom. Priča knjižare „Stražilovo“ datira od pre tačno 30 godina iz jednog malog prostora i ideje koju je imao njen osnivač, Vladimir Nikolin, a koji se posle vremenom proširivao i modernizovao.


„Kao i u svakoj delatnosti, bilo je i uspešnih i trusnih perioda, zadovoljstava i kriza, ali smo uspeli da sačuvamo kao i da nadogradimo mnoge segmente poslovanja. Ono što je bilo i ostalo isto je da smo kroz sve ove godine, kojih nije malo, zadržavali i negovali porodičan duh i vrednosti koje treba da ostanu stub svakog sistema. Sa ponosom sebe nazivamo „knjižarom sa dušom“, a o tome svedoči i dobar deo naših kupaca koji su prvo u knjižari nalazili sve što je njima bilo potrebno. Posle to isto su nastavili da čine za svoju decu. Odrasli ljudi, sa sopstvenim poslovima, porodicama, a mi ih pamtimo iz vremena kada su za sebe birali đačke torbe i školski pribor. Neretko se dešava da nam govore o mirisu knjižare koji pamte iz svojih školskih dana, o atmosferi koja je prisutna, kako tada tako i sada, da se kod nas osećaju kao kod kuće“, kaže Jelena Šimšić, koja je preuzela poslovanje od roditelja još 2007. godine.

Sve ove tri decenije, tim knjižare čini mali broj ljudi, od kojih neki nisu više sa nama, ali su ostavili lični pečat i doprineli da se sada nalaze na ovom mestu.

„Sa velikom setom i ljubavlju se svi sećamo moje majke, Anđelke Nikolin, kao i naše radnice Biljane Mandić koje nažalost nisu više sa nama. Našoj ekipi su se u međuvremenu pridružile i neke nove devojke, koje su sa sobom donele drugačije ideje, svežu energiju i zajedno prilagođavamo poslovanje zahtevima novog, modernog tržišta, kroz šta neminovno skoro svi prolaze ili su na putu ka tome“,  rekla je vlasnica knjižare. 


„Zaista smo ponosni na prepoznatljivo ime i brend koji smo tokom godina izgradili, kao i što nastavljamo sa inovacijama u smeru očuvanja, proširivanja, kao i digitalizovanja istog. Kada se osvrnem, shvatim da smo od male, muškom rukom vođene radnje, koja je nudila galanteriju, kancelarijski i školski program, prešli dugačak i zanimljiv put do ove sadašnje, savremene, raznolike i ženstvene knjižare, zaključila je Jelena.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga