Trgovačke smicalice u Zrenjaninu (foto)

Podeli:

Svakom od nas je bar jednom uzeta veća količina novca, svesno ili ne, jer je neko od trgovaca želeo više da zaradi. Ovakve stvari se najčešće dešavaju na pijaci, jer se na nekim tezgama ne ističu cene proizvoda.

IMG_20160126_154912

Pisali smo ranije o takozvanim akcijama, gde su proizvodi skuplji od redovne cene. Nekad je u takvim situacijama u pitanju greška, ali je opšte poznato da se cene određenih proizvoda van, a nekad i u prodavnicama kreću u zavisnosti od penzija i plata, odnosno uplate od strane poslodavaca.

IMG_20160126_154821

Jedna od očiglednih smicalica, od strane trgovaca, je uočena u poznatim marketima strane kompanije. Naime, običan krompir se prodaje po različitoj ceni. To i ne bi bilo čudno da na nazivu artikla ne piše „opran krompir“. Upravo ovakav krompir je 50% skuplji od običnog. U želji da saznamo više, pitali smo prodavca na odeljenju voća i povrća više o ovom proizvodu.

IMG_20160126_154801

„Da, artikal ima naziv opran krompir, to je ista vrsta kao i ovaj pored njega. Svako može da kupi šta želi i hoće. To je još jedan od načina da narodu uzmu pare“,rekao je zaposlen radnik, koji nije želeo da se predstavi, jer bi napravio sebi problem na poslu.

U jednoj stvari je radnik bio u pravu, svako u današnje vreme može da kupi šta hoće, kad ima novac. Obratite pažnju na proizvode koje prodaju na pijaci i u prodavnicama, kako vam ne bi uzeli više novca za isti proizvod i naravno uvek proverite račun, jer se slučajne greške uvek mogu desiti.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga