Toplana podseća potrošače da uskoro počinje potpisivanje ugovora o održavanju sekundarnih instalacija

Podeli:

JKP „Gradska toplana“ podseća potrošače da je, prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina, sekundarna instalacija u vlasništvu kupaca toplotne energije. Kako navode iz ovog javnog preduzeća potrošači su dužni da o svom trošku vrše održavanje i na taj način održavaju instalaciju u funkionalnom stanju.

– Kako na snagu stupa novi Zakon o zaštiti potrošača, “Gradska toplana” ima obavezu da pismenim putem odgovara na pozive kupaca, a u vezi sa radom sekundarnih instalacija. S obzirom na to da još uvek nisu potpisani ugovori o održavanju sekundarne instalacije, kupci mogu očekivati da će u pismenoj formi dobijati negativne odgovore. Službena lica našeg preduzeća će, uprkos tome, izlaziti po pozivu građana koji dispečerskoj službi budu prijavljivali probleme sa sekundarnim instalacijama – navodi se u saopštenju JKP „Gradska toplana“.

U saopštenju se navodi i da kupci koji se nalaze na sistemu daljinskog grejanja imaju mogućnost da ugovore potpišu i sa drugim preduzećima koja vrše ovu vrstu usluga.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga