Tokom vikenda vozačima izdato 133 prekršajna naloga

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od toga 1 sa povređenim licima i 2 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 250.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nedržanja potrebnog odstojanja – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 35 učesnika u saobraćaju i izdato je 133 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 7 vozača – ostala isključenja i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključeno 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga