Tokom proleća urađeno 8,5 kilometara novog asfalta ili trotoara u Zrenjaninu i naseljenim mestima

Podeli:

– Tokom proleća i početkom leta, uprkos vanrednom stanju, svim nepovoljnim okolnostima i smanjenom budžetu, uspeli smo da rekonstruišemo veći broj ulica u gradu i naseljenim mestima i ugradimo nov asfalt ili trotoar u dužini od preko 8,5 kilometara, tako da mogu da budem zadovoljan onim što je ove godine urađeno – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je danas, sa saradnicima, posetio najveće gradsko naselje “Bagljaš”.


U tom naselju završavaju se radovi u okviru prve faze rekonstrukcije trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića, na potezu od nadvožnjaka do Stražilovske ulice. Ova glavna pešačka komunikacija na teritoriji dve mesne zajednice – “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković” – dobila je potpuno novu fizionomiju i izgled. Trotoar je proširen sve do biciklističke staze, od koje je odvojen ivičnjakom, umesto dotrajalog asfalta postavljena je behaton podloga, a posebno su rešena i uklapanja s površinama unutar tržnog centra, autobuskog stajališta i kod pijace. Radove je izvelo zrenjaninsko preduzeće “Eko – Gradnja”.


– U pitanju je površina od oko 2500 kvadratnih metara, završen je deo u dužini od 450 metara i širini od 4 metra. Ovo je prva faza, a planiramo da ovako uradimo ceo Bulevar Veljka Vlahovića, s obe strane. Projekat je vredan blizu 11 miliona dinara. Mislim da smo uradili dobru stvar, novi trotoar je lep i funkcionalan. Radiće se i porta crkve, u nešto drugačijem behatonu, tako da će i taj prostor činiti jednu celinu, kao što je to slučaj kod platoa ispred zgrade mesnih zajednica. Planiramo i gradnju dve kružne raskrsnice i izmeštanje svetlosne signalizacije duž bulevara, sve su to poslovi koji će se raditi u narednom periodu i godinama, jer su takvog obima i zahtevaju značajna sredstva – dodao je gradonačelnik.
Predstavnik izvođača radova Siniša Kukin ističe da su u toku završni radovi koji podrazumevaju nivelaciju šahtova, bankina i uređenje bočnih prilaza trotoaru, i očekuje da sve bude urađeno do kraja ove nedelje. Objašnjava da je prednost ovakve izrade trotoara i što se, nakon eventualne intervencije ili nekih radova na podzemnim instalacijama, vraća, praktično, u prvobitno stanje.


U današnjem obilasku, uz gradonačelnika su bili i zamenik Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura, Dragan Ćapin i Duško Radišić, načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić, predstavnici obe mesne zajednice sa “Bagljaša” i predstavnik izvođača radova, preduzeća “Eko – Gradnja” Siniša Kukin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga