Taktička vežba Rečne flotile „Ečka 2017“

Podeli:

Pripadnici Rečne flotile 18. maja izveli su na privremenom artiljerijskom poligonu „Titel“ izveli taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Ečka 2017“.

Foto: Ministarstvo odbrane

Deo gađanja i vežbu koje predstavljaju najviši nivo taktičke i vatrene obučenosti rečnih jedinica, kojima je rukovodio kapetan bojnog broda Venko Mehandžiski, načelnik Štaba Rečne flotile, pratili su general-major Želimir Glišović, zamenik komandanta Kopnene vojske i kapetan bojnog broda Andrija Andrić, komandant Rečne flotile.

Foto: Ministarstvo odbrane

Podvodna protivdiverzantska, brodska protivminska i minska dejstva, sprečavanje prodora neprijateljskih vojnih brodova i vatrena podrška jedinica pešadije u odbrani činili su okosnicu izvođenja složene i dinamične taktičke vežbe i gađanja.

Kao uvertira u najsloženiji i najzahtevniji vid taktičko-vatrene obuke prethodnih dana izvršena su brojna pripremna i bojeva gađanja pojedinačnim brodovima iz brodskog naoružanja.
Taktička vežba Rečne flotile sa bojnim gađanjem „Ečka 2017“

Foto: Ministarstvo odbrane

Iz plovnih sredstava Prvog i Drugog rečnog odreda, kojima komanduju kapetan fregate Romeo Grbović i kapetan korvete Darko Stričić, u plovidbi gađalo se svim brodskim artiljerijskim naoruženjem, dvadeset i, po prvi put, trideset milimetarskim protivavionskim topom, tridesetmilimetarskim bacačima projektila i bočnim puškomitraljezima kalibra 7,62 milimetra. Ciljevi na vodi nalazili su se na udaljenosti od 1.300 metara a ciljevi na kopnu bili su udaljeni 800 do 1.000 metara.

Foto: Ministarstvo odbrane

Tokom taktičke vežbe u punoj meri angažovani su i ronioci 93. ronilačke čete Prvog rečnog odreda za realizaciju protivdiverzantskih dejstava i otkrivanje sidrenih mina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga