Stiže inspekcija u Centar za socijalni rad

Podeli:

Slučaj koji je u prethodna dva dana potresao Srbiju,a to je oduzimanje petogodišnjeg deteta hraniteljici Ljiljani Radulović iz Zrenjanina i davanje na usvajanje Šveđanima u roku od 3 dana ,dobija svoj epilog. Iako je direktorica Centra za socijalni rad Julija Bobek  i danas odbila da primi novinarsku ekipu RTV Santos i da odgovore na pitanja koja interesuju javnost ,dolazak nadležne Pokrajinske inspekcije neće moći da izbegne, zato što je reagovala Kancelarija za komunikaciju sa narodnim poslanicima .Prenosimo vam njihovo saopštenje u celosti.

„Povodom obraćanja sugrađanke Ljiljane Radulović iz Zrenjanina, Kancelariji za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima Zrenjanin, i na intervenciju zrenjaninskog narodnog poslanika Mirka Krlića, danas će Ministarstvo za rad , zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uputiti nadležnu inspekciju iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu zaštitu, koja će u Centru za socijalni rad u Zrenjaninu ispitati zakonitost postupka usvajanja deteta, koje je do 23. septembra. 2016. godine bilo kod hraniteljke Ljiljane Radulović iz Zrenjanina“,navodi se u saopštenju.

Zbog ovog slučaja zrenjaninci će danas održati mirnu protestnu šetnju u 17 časova.Skup je ispred hotela Vojvodina a planirano je da se šeta do Centra za socijalni rad.

centar-za-socijalni-rad

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga