Evo šta je inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu zaštitu utvrdila u Centru za socijalni rad

Podeli:

Kako TV Santos saznaje u Odeljenju inspekcije Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu zaštitu, koji je danas vršio inspekcijski nadzor u zrenjaninskom Centru za socijalni rad, a povodom slučaja usvajanja petogodišnjeg dečaka inostranim državljanjima, ispoštovane su sve procedure i nisu utvrđene nepravilnosti.

centar-za-socijalni-rad

Postupak usvojenja će biti nastavljen, nakon čega sledi period adaptacije ukoliko se ova porodica iz Švedske pokaže kao odgovarajući staratelj. U ovom sekretarijatu saznali smo da je ova porodica prvi put targetirana kao potencijalni usvojitelj, još marta meseca, nakon čega je usledila procedura.

Za petogodišnjeg dečaka nije bilo zainteresovanih usvojitelja u Srbiji, jer dete spada u tzv „nepoželjnu grupu dece„, zato što ima anamnezu. Prema zakonu hranitelji, ne mogu da postanu usvojitelji, što je slučaj i sa Ljiljanom Radulović iz Zrenjainina.

Nezvanično saznajemo da dete još nije napustilo zemlju, niti će u narednom periodu, sve dok se potencijalni usvojitelji ne pokažu kao adekvatni i odgovarajući, što ne znači da će oni i biti.

Zakonske procedure su ispoštovane, a ostaje pitanje da li su i moralne?

Svi oni koji ne podržavaju postupak Centa za socijalni rad, danas će mirnim protestom, prošetati od hotela „Vojvodina“ do Centra za socijalni rad.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga